eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A spanyolok magyar kapusa volt a legjobb

Az ötven percig jól helytálló magyar válogatott 28-22-re kikapott a házigazda spanyol csapattól a férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki játéknapján, Madridban.

Az első félidő nagy részében remekül játszott Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata, a félidőben úgy volt 14-14 az állás, hogy a pihenő előtti öt percben nem sikerült gólt dobnia. A folytatásban sok volt a hiba, a magyaroknak rohanniuk kellett az eredmény után, de az utolsó tíz percet 7-2-re nyerte a hazai együttes, amely így magabiztos sikert aratott.

A pénteki szünnap után szombaton, a csoportkör zárásaként az algériai együttes lesz az ellenfél. A papírforma győzelmet ígér, és ha ez megtörténik, akkor csoportjában harmadikként zár majd a magyar válogatott.

Eredmények, 4. forduló:

D csoport (Madrid):
Spanyolország-Magyarország 28-22 (14-14)

gól: Tomás 6, Sarmiento 6, Rocas 5/1, Entrerríos 2, Maqueda 2, Montoro 2, Ruesga 2, García 2, Aguinagalde 1, illetve Nagy L. 6, Iváncsik 3, Harsányi 3, Putics 2, Zubai 2, Mocsai 2, Császár 1, Szöllősi 1, Lékai 1, Nagy K. 1

A legutóbbi vb-n bronzérmes spanyolok eddig minden meccsüket megnyerték, a magyarok pedig két siker mellett kikaptak az olimpiai harmadik horvátoktól.

Gólváltás után Császár csúnyán elrontotta a büntetőjét, majd mindkét csapat gyors és sikeres támadás-befejezésekkel haladt előre - váltott vezetéssel -, a védelmek nem remekeltek. Nagy László - aki egy éve kis híján spanyol válogatott lett - és Sarmiento célzott a legjobban a nyitó negyedórában.

Emberelőnyben újabb hétméteres maradt ki - ezúttal Harsányi rontott -, ám így is 9-7-re elhúzott a magyar csapat. A kapuban Miklert váltó Tatai több védést is bemutatott, így sikerült őrizni a vezetést. A 24. percben, 13-11-es hátrányuknál időt kértek a hazaiak, majd Mocsait kiküldték két percre, és hamarosan jött az egyenlítés (14-14). A szünetig ez is maradt az állás.

A második játékrész elején sok volt a hiba, az eladott labda magyar részről, ráadásul Schuchot kiállították, így visszavették a vezetést a spanyolok. Nagy László sem úszta meg a mezhúzást, így két percre ő is kiült, Krivokapic pedig büntetőt rontott. Ebben a periódusban a remeklő Tatai tartotta a lelket a többiekben.

A magyarok támadójátéka változatlanul gyenge volt, és a 43. percben már 19-16-ra elléptek a hazaiak. Szívósan küzdöttek a vendégek, de hiába, így újabb tíz perc elteltével, 24-20-nál Mocsai időt kérni kényszerült.

Nagy Kornélt azonban kiállították, ez felborította a terveket, és tovább nőtt a különbség, a végén pedig Sterbik kapus szinte mindent megfogott.

Mocsai Lajos:
"Kritikus momentum volt, hogy Nagy László külön őrzőt kapott. Az átlövő-irányító kapcsolat megtört, bizonytalanná váltunk, a befejezéseket pedig elügyetlenkedtük. Sajnálom, hogy így alakult, mert sokáig egy fantasztikus mérkőzés volt a világ élmezőnyéhez tartozó spanyolok ellen."

A spanyolok magyar kapusát, Sterbik Ádámot  választották a mérkőzés legjobbjának.

Korábban:
Algéria-Ausztrália 39-15 (14-6)
Később:
Horvátország-Egyiptom 21.15

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×