eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nincs szövetségi kapitánya a brazil futballválogatottnak

A Brazil Labdarúgó-szövetség menesztette a válogatott éléről az eddigi szövetségi kapitányt, Mano Menezest, aki a 2010-es világbajnokság után került az aranyzöld mezesek élére. Menezes az otthon játszókra épített válogatottja csütörtök hajnalban kikapott az argentinoktól, ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Menezes - nem számítva a Barcelona B csapata elleni nem hivatalos találkozót - 31 mérkőzésen irányította a válogatottat. A mérlege 19 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség. Nem jutott elődöntőbe 2011-ben a Copa Américán, s nem tudta megnyerni augusztusban a londoni olimpián.

A brazil sajtó szerint három esélyes van a januári utódlásra: Muricy Ramalho, a Santos mestere,aki 2011-ben megnyerte a legtekintélyesebb dél-amerikai klubtrófeát, a Libertadores-kuptá,  Tite, aki idén megnyerte a Corinthiansszal ugyanazt és készül a klubvilágbajnokságra, valamint Luiz Felipe Scolari, aki 2002-ben világbajnok lett a Távol-Keleten a nemzeti tizeneggyel. Az O Globo, az első számú brazil lap szerint Scolari a favorit, míg más vélemények szerint Scolari lesz a kapitány - ha Tite nem nyeri meg a klubvilágbajnokságot decemberben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×