eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

José Mourinho a BL-rajt előtt: "Én is hibáztam"

A világ két legerősebb bajnokságának 2012-es győztese találkozik egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája új idényének első főtáblás játéknapján. A Real Madrid a Manchester Cityt fogadja.

"Nincs csapatom!" - fakadt ki José Mourinho, a Real Madrid edzője a Sevilla elleni vereség után, s nehéz vitatkozni az állítással. A spanyol bajnokságból még csak négy fordulót játszottak le, de a címvédő királyi klub hátránya máris nyolc pont az első számú rivális, a Barcelona mögött. Négy mérkőzésből csak négy pont - amióta José Mourinho élvonalbeli edző, még egyetlen csapata sem kezdte ilyen rosszul a szezont.

A szokásos, a mérkőzésnap előtti sajtótájékoztatón Mourinho ellenben azt ígérte, lesz csapata. S a szokásosnál jóval hosszabban beszélt. "Mindig az adott pillanatban kell értékelni a helyzet, s annak megfelelően cselekedni. Ha fantasztikus a csapat formája, lehet picit finomítani. De ha nem megy a játék, meg kell találni az okokat a miértre. Én is ezt tettem s megpróbáltam a játékosaimmal kijavítani a hibákat. Okkal remélhetem, hogy kedden este egységes, érett, jó csapatom lép majd pályára, amelyben mindenki akar dolgozni a másikért. Olyan, amelyikben minden játékos szem előtt tartja a profi futball legfontosabb elveit és követelményeit. Azt gondolom, képesek leszünk csúcsformában játszani.

A Real Madrid játékosainak nincs mitől tartania, jó játékosok, anyagi biztonságban, megfelelő önbizalommal. Mindannyian értünk már el nagy sikereket a pályafutásunk során. Most egy olyan szituációban kell talpra állni, amely miatt okkal kapott a társaság kritikákat, magam is szigorúan bíráltam őket. De emiatt senki miatt sincsen plusz teher vagy nyomás. A saját maguk elvárásainak kell megfelelni, mert mindannyian a legjobbak akarnak lenni. Magamra is vonatkoztathatom: engem senkinek sem kell motiválnia, motiválom én eléggé saját magam. Az összeállításban nem ígérek sok változást a sevillaihoz képest. Az lesz a kezdő tizenegy, amelyet a legjobbnak gondolok.

A Sevilla elleni vereség után elmondtam néhány dolgot a játékosoknak az öltözőben. A sajtótájékoztató előtt, s nem utána. De mindez már a múlt. A futballban csak jelen és jövő van, a múlt nem érdekes. A megnyert címek sem számítanak, csak az aktuális, vagy a következő mérkőzés. Az öltözőn belül minden rendben van, jó a kapcsolatom minden egyes játékossal. Ugyanakkor nekem is van felelősségem a rossz eredményekben, én is hibáztam, nem tudtam eléggé motiválni a stábot, s rajtuk keresztül akár a futballistákat.

A Manchester City néhány évvel ezelőtt elkezdett egy utat, amely a csúcsra vezet. Sok pénzt költött és jó játékosokat vásárolt, majd Roberto Mancini szintén jó játékosokat vett. Megnyerte az FA-kupát, aztán megnyerte a bajnokságot és a Community Shieldet. Ha így folytatja, előbb-utóbb a Bajnokok Ligáját is meg fogja nyerni. Tudom, hogy képesek vagyunk legyőzni, de ettől még a City számomra egy erős csoport kiemelkedő képességű csapata, amely akár a Bajnokok Ligáját is képes lehet elhódítani."

A program
A csoport:

Dinamo Zagreb (horvát)-FC Porto (portugál)
Paris Saint-Germain (francia)-Dinamo Kijev (ukrán)
B csoport:
Montpellier (francia)-Arsenal (angol)
Olympiakosz Pireusz (görög)-Schalke 04 (német)
C csoport:

Málaga (spanyol)-Zenit (orosz)
AC Milan (olasz)-Anderlecht (belga)
D csoport:
Borussia Dortmund (német)-AFC Ajax (holland)
Real Madrid (spanyol)-Manchester City (angol)

Televízió:
Sport 1 (20 órától): Real Madrid-Manchester City
Digisport 1 (20. 25-től): AC Milan-Anderlecht
Digisport 2 (20:40-től): Borussia Dortmund-Ajax

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×