eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dénes Ferenc: Megfelelőek az olimpiai felkészülés feltételei Magyarországon

Az élsport feltételeivel nincs baj Magyarországon, megfelelőek az olimpiai felkészülés feltételei - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte nagyobb a probléma a tömegsporttal és a gyerekek sportoltatásával.

Megfelelőek az olimpiai felkészülés feltételei Magyarországon - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában.

Óriási gond van ugyan a sportlétesítményekkel, ismerte el, de nem az olimpiai felkészülés szintjén. Emlékeztetett, hogy világszínvonalú a szegedi Matyi-éri kajak-kenu pálya, a tatai edzőtábor nemzetközi szintű, megvannak tehát a lehetőségek - mondta.

Ráadásul jelentős központi támogatással rendszeresen tartanak edzőtáborozásokat idehaza és külföldön is. A pekingi olimpia után sokat beszéltek a tudományos, orvosi felkészítési háttérről, és úgy tűnik, ezen a téren is sikerült előrelépni - vélekedett a szakértő.

Szerinte ezt igazolják, hogy hány érmet szereztünk az elmúlt olimpiákon - leszámítva Pekinget, mert akkor rosszul teljesített a magyar csapat.

Dénes Ferenc azt mondta, nagyobb a probléma a tömegsporttal és a gyerekek sportoltatásával.

Az Aréna műsorát meghallgathatja itt!

Hanganyag: Exterde Tibor

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×