eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

A világ legjobban kereső futballistája játszik ma Budapesten

A Videoton FC kedvező helyzetből, míg a Budapest Honvéd minimális hátránnyal várja ma esti hazai visszavágóját a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában.

A székesfehérváriak 1-1-es döntetlent értek el múlt csütörtökön a szlovák Slovan Bratislava otthonában, azaz az idegenben szerzett gól miatt úgy kezdik majd 20:30-kor a második felvonást, hogy továbbjutásra állnak.

"Ez egy nagyon nehéz párharc, különösen az 1-1-gyel végződött pozsonyi meccs ismeretében" - mondta Paulo Sousa, a Videoton portugál edzője. - "A csapattól a pozsonyihoz hasonló vagy annál jobb teljesítményt várok. A Slovan játékosai könnyed győzelemre számítanak, de tévedhetnek, mert mi el akarjuk érni céljainkat, azaz tovább szeretnénk jutni."

Sousa hozzátette, a Slovantól agresszív játékra számít, de szerinte az a lényeg, hogy saját rendszerüket játszva, egyénileg és csapatszinten is túlszárnyalják az ellenfelet. A portugál szakember abban biztos, hogy a stadion atmoszférája a fehérváriakat fogja segíteni.

"Úgy érzem, 50 százalék esélyünk van a Videoton ellen. A keretben nincs változás, ugyanazok a játékosok alkotják a keretet, mint az első összecsapáson" - mondta Vladimír Weiss, a pozsonyiak vezetőedzője.

A kispestiek egy hete 1-0-s vereséget szenvedtek a többek között Samuel Eto'óval és Jurij Zsirkovval felálló orosz Anzsi Mahacskala vendégeként. A kameruni támadó személyében a világ legjobban fizetett futballistája érkezett Budapestre, klubja évi 20 millió eurós, valamivel kevesebb, mint 6 milliárdos fizetést garantál neki.

Bár a párharc esélyese továbbra is a dagesztáni csapat, a Honvéd olyan eredményt ért el, amely reményt ad a továbbjutás kiharcolására a Bozsik Stadionban 18:30-kor kezdődő összecsapáson. Mindkét magyar csapat mérkőzését élőben közvetíti az m2.

Amennyiben továbblép, a Videotonra a belga Gent vagy a luxemburgi Differdange, a Budapest Honvédra pedig a holland Vitesse vagy a bolgár Lokomotiv Plovdiv együttese vár a következő körben. A továbbjutó csatlakozik a DVSC-Teva együtteséhez, amely kedden Nyíregyházán a Bajnokok Ligája selejtezőjében már kiharcolta a folytatás jogát. A magyar bajnok következő ellenfele a fehérorosz BATE Boriszov lesz.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×