eur:
393.17
usd:
367.48
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Drogba, Ashley Cole és a Chelsea legendája - FA-kupa-győztesek a Kékek

A Chelsea 2-1-re legyőzte közel 90 ezer néző előtt a Liverpool FC-t az angol FA-kupa döntőjében, hat esztendő alatt negyedszer lett a legtekintélyesebb angol klubtrófea győztese. Didier Drogba a nyolcadik Wembley-döntőjében a nyolcadik gólját szerezte. Õ az első futballista, aki négy FA-kupa-döntőben is gólt szerzett. Ashley Cole hetedik FA-kupa-aranyát nyerte. Roberto Di Matteo legendák mellé került, játékosként és edzőként is a kupa győztese lett.

A Chelsea kezdett jobban, a Barcelona elleni BL-elődöntő második meccsén is a Kékek első gólját szerző brazil Ramires - kihasználva Pepe Reina hibáját - a rövid sarokba lőtte a labdát.

A második félidőben a Chelsea már két góllal vezetett, Didier Drogba sorozatban a negyedik FA-kupa-döntőjében is gólt szerzett. Később azt mondta, az elsőt, a Man United ellenit, valamint a mostanit volt a legnehezebb megnyerni.

A Liverpool az utolsó félórában jobban játszott, de ez nem bizonyult elégségesnek. A csereként beállt Andy Carroll előbb szépített, majd egy újabb kísérleténél Petr Cech óriási bravúrral hárított a gólvonalon. A Vörösök gólt reklamáltak, a visszajátszások később megmutatták, nem volt igazuk.

A 2-1-es győzelemmel a Chelsea tovább folytatta remeklését a Villas-Boas menesztését követő Roberto Di Matteo-korszakban. S ezen már az sem ront, ha a Kékek (a papírformának megfelelően) nem tudják megszerezni a 4. helyet a bajnokságban. Viszont május 19-én még játszanak a Bajnokok Ligája müncheni döntőjében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×