eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rakonczay Gábor átkelt az óceánon

Rakonczay Gábor kikötött Antiguán - adta hírül a Szólóvitorlázás Facebook-oldal a sportoló feleségének tájékoztatása alapján.

Rakonczay Gábor, aki egyedül, kenuval vágott neki az útnak a tervezett 80 helyett 60 nap alatt kelt át az Atlanti-óceánon.

A sportember korábban a feleségével már átevezte az Atlanti-óceánt. Most egyedül olyan kenuban vágott neki a távnak, amelyet a vitorlázó Fa Nándor tervezett.

"Magyar idő szerint éjfélkor hívott fel Gábor, miután kikötött. Õ az első a világon, aki egy kenuval átszelte az óceánt, külön extra, hogy ilyen rövid időn belül. Végig tudtam, hogy minden rendben lesz, hogy el tudja érni a partot" - mondta felesége, Rakonczay Viktória a TV2-nek. Az Indexnek arról beszélt, hogy férje jól van, jó kedve volt, hosszasan beszéltek telefonon.

Azt is elmondta: azért szakadt meg a kapcsolat férjével, mert hajója február elején felborult. A tőkesúly felfelé állt, és a szellőzőnyíláson folyt be a víz a kenuba. "Gábor kinyitotta a kabinablakot, de aztán ömlött be a víz, és a hajó nagyjából tíz centire állt ki a vízből, fejjel lefelé. Majdnem elsüllyedt, megpróbálta kibillenteni a súlyt, de egyedül nem ment, egy nagy hullám segített neki. Ezután két napig folyamatosan evezett, hogy irányban tartsa a kenut."

A tervek szerint Viktória kedden utazik Rakonczay Gábor után, és a héten hazatérnek Magyarországra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×