eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Thierry Henry a 90. percben lőtt győztes góllal búcsúzott

Thierry Henry tovább szőtte saját maga legendáját. Csapata, az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger többször is elpanaszolta a héten, hogy bár nagyon szerette volna még tovább is Londonban tartani a világ- és Európa-bajnok csatárt (nem mellesleg a klubtörténet leggólerősebb játékosát), Henrynak vissza kell térnie New Yorkba.

A csatár a mostani kölcsönszerződést tekintve így utoljára játszhatott az Ágyúsoknál. A 66. percben csereként állt be, akkor még gól nélküli volt az állás. Néhány perccel később az utóbbi hetekben, Martin O'Neill keze alatt remekül szereplő Sunderland megszerezte a vezetést.

A csereként beállt Aaron Ramsey ugyan aztán kiegyenlített, de úgy festett, az Arsenal nem tud nyerni a Stadium of Lightban. A 90. percben aztán eljött a nagy pillanat: Andrej Arsavin előkészítése után Thierry Henry a Sunderland hálójába emelte a labdát.

Fantasztikus történetet írt ezzel, a visszatérése után az első meccsén góljával tovább juttatta az Ágyúsokat az FA-kupában, a Leeds ellen, most pedig, zárásként, győzelemhez segítette a csapatot. Nem lenne nagy csoda, ha az Arsenal szurkolói már kezdenék számolni, mikor lesz jövő január, hátha "Titi" ismét visszatér.

A Manchester United 2-1-re nyert a Liverpool ellen az Old Traffordon, s ezzel átvette a vezetést a tabellán. A mérkőzés hőse a két gólt is szerző Wayne Rooney volt, de még nála is többet beszéltek a szépítő gólt szerző Luis Suárezről.

Az uruguayi csatár a január nagy részét eltiltással töltötte, miután korábban állítólag rasszista kijelentésekkel sértegette Patrice Evrát, a Man United szenegáli származású, francia védőjét.

A mérkőzés előtt nagy publicitást kapott, hogy - ellentétben a két csapat januári kupamérkőzésével, amelyen az FA rendelkezése alapján nem fogtak kezet a találkozó előtt a csapatok - ezúttal a résztvevők, így Evra és Suárez is kezet ráznak majd. Suárez azonban erre nem volt hajlandó.

A Chelsea újabb kellemetlen pofont kapott: 2-0-s vereséget szenvedett az liverpooli Goodison Parkban. A Steven Pienaar és Denis Stracqualursi gólját hozó találkozó sorozatban az Everton harmadik bajnoki győzelme a londoni Kékek ellen.

A Chelsea immár a negyedik bajnoki meccsén maradt nyeretlen, egyre nagyobb a nyomás a portugál edzőn, André Villas-Boason, különösen azt követően, hogy nemrégiben Roman Abramovics főtulajdonos is kilátogatott - szokásával ellentétben - a klub edzőközpontjába.

Premier League, 25. forduló
Manchester Utd.-Liverpool 2-1
Everton-Chelsea 2-0
Sunderland-Arsenal 1-2
Blackburn-QPR 3-2
Bolton-Wigan 1-2
Fulham-Stoke 2-1
Swansea-Norwich 2-3
Tottenham-Newcastle 5-0
Az állás: 1. Manchester United 58, 2. Manchester City 57 (24), 3. Tottenham 53, 4. Arsenal 43, 5. Chelsea 43, 6. Newcastle 42, 7. Liverpool 39

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×