eur:
395.81
usd:
372.69
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rooney játszhat az angolok utolsó csoportmeccsén

Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya és Wayne Rooney, a háromoroszlánosok első számú játékosa némileg megkönnyebbülten jött ki a fegyelmi tárgyalásról az UEFA székhelyén. A testület háromról két mérkőzésre csökkentette a játékos büntetését, Rooney így pályára léphet az angolok harmadik Európa-bajnoki csoportmérkőzésén.

Wayne Rooney az őszi Eb-selejtezők utolsó angol mérkőzésén, Montenegróban kapott piros lapot. Az UEFA első fokon három mérkőzésről tiltotta el, a fellebbezés után ebből "csak" kettő maradt.

Tényleg csak, mert az angolok boldogok. Immár mindenki biztosra veszi, hogy Capello, aki korábban állítólag gondolkodott azon, hogy ha a teljes csoportszakaszban pihenni kényszerül a csatára, egyáltalán benevezze-e, be fogja válogatni a Manchester United csatárát.

Mark Lawrenson, a korábbi skót válogatott, a BBC elemzője szerint Capello biztosan elviszi a játékosát Lengyelországba, illetve Ukrajnába, "mint ahogy hasonló körülmények között az argentinok sem hagynák otthon Lionel Messit".

Rooney ma vitathatatlan Anglia első számú csatára, sőt a válogatott első számú játékosa. 73 válogatott mérkőzésén 28 gólt szerzett a válogatottban. A franciák és a svédek ellen nem játszhat majd, ám a házigazda ukránok elleni csoportzárón igen.

Hogy addigra mi lesz az angolokkal? Ki tudja... Mindenesetre a BBC már kiszámolta, hogy Rooney-val a válogatott győzelmi mutatója 60,3 százalékos, nélküle ellenben 71 százalék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×