eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gera Zoltán megsérült a Spurs elleni bajnokin

A Chelsea - egymást követően elveszített két hazai mérkőzés után - ismét a Stamford Bridge-en lépett pályára a Premier League 13. fordulójában. A Kékek ezúttal nem okoztak csalódást rajongóiknak, igaz, a Wolverhampton nyilvánvalóan nem olyan erős, mint az Arsenal vagy a Liverpool.

Az utóbbi időben sok kritikát kapott André Villas-Boas edző a kispadra ültette Frank Lampardot, Florent Maloudát és Fernando Torrest, kezdett ellenben Oriol Romeu, Daniel Sturridge és Juan Mata.

A korábbiakhoz képest meglehetősen újszerűnek hatott a Romeu, Ramíres, Meireles, Mata középpályás négyes, két spanyollal, egy brazillal és egy portugállal.

Mata lett a nyerőember: az első félidőben előkészített egy-egy gólt John Terrynek, majd Daniel Sturridge-nek, aztán ő maga is betalált a "Farkasok" hálójába, kialakítva a félidő állását, aztán utóbb kiderült, a végeredményt.

A Manchester United ugyancsak hazai pályán szerepelt, az Old Traffordon fogadta a 12. fordulóig veretlen Newcastle Unitedet. A találkozó meglepetést hozott, Sir Alex csapata éppen úgy 1-1-es döntetlent ért el, mint a hét közben, a Benfica elleni Bajnokok Ligája-találkozón.

A portugálok elleni meccshez képest erősödött a Man United, Wayne Rooney visszatért a csapatba. A gólt az ő előkészítése után szerezte a mexikói Javier "Chicharito" Hernandez. A Szarkák egy vitatható büntetővel egyenlítettek, Rio Ferdinand aligha bántotta Hatem Ben Arfát. Demba Bát ez nem zavarta meg abban, hogy gólra váltsa a büntetőt.

Sir Alex csapata nem tudta kihasználni, hogy az utolsó bő tíz percben Jonas Gutierrez kiállítása miatt tíz emberrel játszott az ellenfél.

A vesztett pontokat tekintve a Spurs megelőzte a bajnoki címvédőt, miután 3-1-re nyert a West Bromwich Albion pályáján. A jó formában lévő Emmanuel Adebayor ismét két gólt szerzett, a másodikat a 93. percben. A meccs a 81. percben még 1-1-re állt, akkor szerzett vezetést az észak-londoni együttes.

Gera Zoltán kezdett a West Bromban, de a 21. percben térdsérülése miatt kénytelen volt cserét kérni. A beszámolók szerint a sérülés nem súlyos.

Az élvonal többi magyarja közül Bogdán Ádám (Bolton) a kispadon ült, Buzsáky Ákos (QPR) ellenben játszott 13 percet csapata mérkőzésének végén.

13. forduló
Bolton-Everton 0-0
Chelsea-Wolverhampton 3-0
Man United-Newcastle 1-1
Norwich-QPR 2-1
Stoke-Blackburn 3-1
Sunderland-Wigan 1-2
West Bromwich-Tottenham 1-3
Arsenal-Fulham 1-1
Az élcsoport: 1. Manchester City 34 pont (12 mérkőzés), 2. Manchester United 30 (13), 3. Tottenham 28 (12), 4. Newcastle 26 (13)

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×