eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az újabb győzelem után él az Eb-álom

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Moldova ellen Európa-bajnoki selejtezőn.

A magyar együttes az eltiltása után visszatért Vanczák Vilmos révén szerzett vezetést egy pontrúgást követően a 7. percben. A gól látszólag túlzottan is megnyugtatta a vendégeket, mert rendkívül keveset futottak játékosok, ráadásul pontatlanul és helyenként könnyelműen futballoztak. Ennek ellenére a moldovaiaknak sem volt igazán nagy helyzetük, mert az eltiltása után visszatérő Juhász irányította védelem nagyon szervezetten játszott.

A folytatásban a némileg aggresszívabb magyar együttes néhány perc után ismét gólt szerzett, ám a szabályosnak tűnő Rudolf-találatot a bíró les miatt nem adta meg. A második félidőben nagyobb iramú volt a találkozó, a hazaiak azonban nem voltak igazán veszélyesek, támamdásaikat Juhászék rendre hatástalanították. A hajrában egyre bátrabban támadtak a moldovaiak, de a magyar csapat a fellazuló védelmüket kihasználva, egy szép támadás végén Rudolf révén megduplázta előnyét, s ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

A meccs végig küzdelmes volt, sok szabálytalanság tarkította, így nem igazán alakult ki folyamatos játék, s helyzetek is alig akadtak. A játékrész derekán egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset, miközben a hazai drukkerek "Gyűlölünk titeket" feliratot feszítettek ki. Néhány perccel a vége előtt pedig egy szurkoló pályára rohant, de őt hamar leszerelték a biztonsági emberek.

A magyar együttes hat győzelemmel és három vereséggel áll. Az biztos, hogy harmadiknál rosszabb helyen nem zárhat a csoportban Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata, de még van esély a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzésére is.

Az utolsó fordulóban a finneket fogadja a magyar alakulat.

Moldova-Magyarország 0-2 (0-1)
Chisinau, 12 ezer néző, v.: Bebek (horvát)
gólszerző: Vanczák (7.), Rudolf (83.)
sárga lap: Alexeev (42.), illetve Laczkó (75.), Juhász (78.)

Moldova: Gaiduchevici - Armas, Golovatenco, Boret, Epureanu, Savinov - Cebotaru, Zmeu (Bugaiov, a szünetben), Suvorov - Alexeev (Tigirlas, 73.), Cheptine (Doros, 62.)

Magyarország: Király Gábor - Varga József, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt (Laczkó Zsolt, 69.), Vanczák Vilmos - Koman Vladimir, Elek Ákos, Pintér Ádám (Sándor György, 64.), Hajnal Tamás - Rudolf Gergely, Szabics Imre (Vadócz Krisztián, 82.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×