eur:
389.42
usd:
363.44
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb Fradi-vereség, edzőváltás a Vasasnál

Kapusa, Ranilovic újabb hibája miatt ismét vereséget szenvedett a Ferencváros, legyőzője, a Bp. Honvéd sorozatban negyedszer nyert. A Vasas bár kétszer is vezetett, kikapott az öt mérkőzésből ötöt nyerő Győr otthonában. A mérkőzés után a Vasas szerződést bontott Komjáti Andrással, az új edző a korábban a Ferencvárosnál és a Videotonnál is megfordult, horvát Marijan Vlak lett.

A Budapest Honvéd hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Ferencváros felett az OTP Bank Liga 5. fordulójában, így a vendégek továbbra is nyeretlenek a bajnokságban, míg a kispestiek sorozatban negyedik meccsükön gyűjtötték be a három pontot.

Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, 12 percet kellett várni az első kapura lövésre. Később is többnyire a mezőnyben folyt a játék a mindkét félre jellemző pontatlan passzok miatt, de a hazaiak veszélyesebbek voltak, elsősorban annak köszönhetően, hogy védelmük stabil volt, míg a vendégek hátsó alakzatának több megingása is akadt. A Honvéd azonban a szünetig nem tudott élni lehetőségeivel.

Nagy kispesti rohamokkal kezdődött a második játékrész, de mindhárom helyzet kimaradt, majd a meccs tempója ismét visszaesett. A Honvéd próbálkozott, a Ferencváros erejéből pedig csak a rombolásra futotta. A hazaiak egy szabadrúgást követően, ha szerencsés góllal is, de megérdemelten vezetést szereztek. A zöld-fehérek ezt követően "kinyíltak", mindkét fél előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott.

Kétszer is hátrányban volt, mégis győzött a Vasas ellen a Győr, így az ötödik forduló után is százszázalékos. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a Vasas egy nagy védelmi hiba után szerezte meg második gólját, ezzel vezetett a szünetben. A második játékrészben a jól futballozó Győr hét perc alatt megfordította az eredményt, és megérdemelten győzött.

Az eddig százszázalékos, újonc Pécs elhullajtotta első pontjait, de a vendég Kecskemét elleni döntetlennel az ötödik forduló után is őrzi veretlenségét.

Jobban kezdtek a házigazdák, és a félidő derekán két perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban "magához tért" a Kecskemét, sikerült is szépítenie, s mivel a góltól kissé megzavarodott a Pécs, az első játékrész hajrájában további lehetőségei is adódtak.

A fordulás után sokáig tartották előnyüket a baranyaiak, a hajrában azonban ismét betalált a Kecskemét, így döntetlent lett a vége.

Döntetlent játszott egymással a Paks és a vendég Siófok.A Paks az elején a kapujához szögezte a Siófokot, de a helyzetek kimaradtak, és ahogy telt az idő, úgy lett egyre bátrabb a vendégcsapat.

A vezetést Bartha fejesével teljesen megérdemelten szerezte meg a Paks, amely akár növelhette is volna előnyét. Váratlanul jött a siófokiak egyenlítő gólja, Melczer egy sorfalról lepattanó labdát bombázott a kapuba. A félidő fénypontja lehetett volna, ha Sipeki lövéséből gól születik, ám a 35 méterről megeresztett bomba a felső lécről Milinte hátára, onnan pedig szögletre pattant.

A második játékrészre "leült" a meccs, a Paks már nem talált rést a jól szervezett siófoki védelmen, a vendégek így értékes ponttal utazhattak haza.

Kétgólos győzelmet aratott a Diósgyőr a vendég Pápa felett. Az első félidőben érzékelhetően tartottak egymástól a csapatok, jobbára csak a középpályán folyt a játék, fél órán keresztül egyik kapu sem került veszélybe.

A szünet után óriási kapushibából gyorsan vezetéshez jutottak az ekkor már emberelőnyben játszó hazaiak, akik ezt követően folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégeket. Luque kiállítása sem vetette vissza őket, és egy szögletből elért fejes góllal magabiztossá tették megérdemelt győzelmüket.

5. forduló
Győri ETO FC - Vasas Híd 3-2
Pécsi MFC - Kecskeméti TE 2-2
Diósgyőri VTK-Lombard Pápa Termál FC 2-0
MVM Paks-BFC Siófok 1-1
Haladás Sopron Bank-ZTE FC 1-0
Budapest Honvéd-Ferencváros 1-0

A forduló további programja, vasárnap:
DVSC-TEVA - Videoton FC 16 ó
Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 18 ó

A tabella:
1. Győri ETO 5 5 - - 8-3 15
2. Pécsi MFC 5 4 1 - 8-4 13
3. Budapest Honvéd 5 4 - 1 14-4 12
4. DVSC-TEVA 4 4 0 - 9-2 12
5. Lombard Pápa Termál FC 5 3 1 1 5-3 10
6. MVM Paks 5 2 2 1 7-8 8
7. Kecskeméti TE 5 2 1 2 10-7 7
8. Diósgyőri VTK 5 2 1 2 8-6 7
9. Videoton FC 3 2 - 1 6-2 6
10. BFC Siófok 4 1 1 2 3-4 4
11. Kaposvári Rákóczi 4 1 1 2 4-7 4
12. Haladás Sopron Bank 5 1 1 3 3-6 4
13. Ferencváros 5 - 2 3 3-6 2
14. Vasas-Híd 5 - 1 4 5-14 1
15. Újpest FC 4 - - 4 0-6 0
16. ZTE FC 5 - - 5 2-13 0

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×