eur:
387.1
usd:
356.21
bux:
68533.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Így lőtt négyet a brazil válogatott a duplák meccsén

Helyreállt a világ rendje: a brazil válogatott négy gólt szerzett, s csoportelsőként lépett tovább a Copa Américán. A találatokat a két csatársztár, Pato és Neymar jegyezte. A meccs nem volt sima, az ecuadoriak kétszer is egyenlítettek Felipe Caicedo révén.

Milyen gazdagok a brazilok! Mano Menezes kihagyta a csapatából a világ második legkiválóbb jobbhátvédjét, Daniel Alvest - s ezzel óriásit húzott. Az eddig pihentetett Maicon ugyanis óriásit játszott a helyére beszállva, a mezőny legjobbjának bizonyult.

A 28. percig kellett várni az első gólra, azt Pato fejelte, a balhátvéd, André Santos beadása után. Tíz percen belül az ecuadoriak kiegyenlítettek, Felipe Caicedo lövése után a labda Júlio Cesar hasa alatt surrant a hálóba.

Az Inter kapusa a félidő hajrájában törlesztett bűnéből, bravúrral védte Arroyo bikázását. A második félidőben sokkal jobban játszott a magára találó brazil csapat. Maicon jobbnál jobb labdákkal hozta helyzetbe társait, s a tornasorán először, az ifjú csillag, Neymar is megmutatta, miért harcol érte a Real Madrid és a Barcelona.

A 49. percben megint vezettek az aranyzöld mezesek, Ramires, majd Ganso előkészítése után Neymar küldte a kapuba a labdát. Az ecuadoriaknak erre is volt válaszuk, a 23 éves, pályafutása során a Baselben, a Manchester Cityben, a Sporting CP-ben és a Levantéban is megfordult, a nyáron a Lokomotiv Moszkva és Dzsudzsák Balázs klubja, az Anzsi Mahacskala által Oroszországba hívott Felipe Caicedo megszerezte a második gólját is.

Ám a brazilok négy perccel később, mint utóbb kiderült, eldöntötték a mérkőzést, Neymar lövése után Pato közelről a hálóba küldte a kapusról kipattanó labdát. A 72. percben jött a kegyelemdöfés: Maicon beadása után Neymar is feliratkozott a kétgólosok közé.


A nap első találkozóján a már továbbjutott Venezuela 3-3-as döntetlent játszott az így ugyancsak továbbjutó Paraguayjal, Costa Rica kiesett. A sorsolás furcsasága, hogy a negyeddöntőben a brazilok ismét "csoporttársukkal", a paraguayi válogatottal játszanak majd.



Kialakult a negyeddöntő párosítása, most kezdődik csak igazán a Copa. Két meccs (Argentína-Uruguay, Brazília-Paraguay) akár elődöntőnek is beillene!Brazília-Ecuador 4-2 (1-1)
Córdoba, Mario Kempes-stadion, 15 000 néző. Játékvezető: Silvera (uruguayi)
Brazília: Júlio César - Maicon, Lúcio, Thiago Silva, André Santos - Lucas Leiva, Ramires, Ganso (Elias, 77.), Robinho - Pato (Fred, 85.), Neymar (Lucas, 79.)
Ecuador: Elizaga - Reasco (Achilier, 82.), N. Araujo, Erazo, Ayoví - Minda, Arroyo, Noboa (Montana, 91.), Édison Méndez (Mina, 77.) - Benítez, Caicedo.
Gólok: Pato (28., 61.), Neymar (49., 72.) ill. Caceido (37., 59.)

Paraguay-Venezuela 3-3 (1-1)

Salta, 13 000 néző. Játékvezető: Osses (chilei)
Paraguay: Villar - Alcaraz, Verón, Da Silva, Torres - Vera (Santana, 71.), Ortigoza, Riveros, Estigarribia (Cáceres, 85.) - Santa Cruz (Haedo Valdez, 42.), Barrios
Venezuela: Vega - Cíchero, Rosales, Vizcarrondo, Perozo - Orozco (Miku Fedor, 77.), Rincón, Di Giorgi, González (Maldonado, 76.) - Arismendi (Arango, 64.), Rondón.
Gólok: Alcaraz (33.), Lucas Barrios (63.), Riveros (86.) ill. Rondón (5.), Miku (90.), Perozo (93.)

A csoport végeredménye
1. Brazília 3 1 2 - 6-4 5
2. Venezuela 3 1 2 - 4-3 5
3. Paraguay 3 - 3 - 5-5 3
4. Ecuador 3 - 1 2 2-5 1


A negyeddöntő párosítása
Kolumbia-Peru július 16.
Argentína-Uruguay július 16.
Brazília-Paraguay július 17.
Chile-Venezuela július 17.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×