eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Csányi Sándor: Bízom abban, hogy lebonthatjuk a kerítéseket

A közszolgálati médiumok is közvetítenek magyar bajnoki labdarúgó mérkőzéseket a 2011-12-es bajnokságban - jelentette be Csányi Sándor. Az MLSZ elnöke hozzátette: ettől a lépéstől azt várják, hogy a nézők megszeretik a csapatokat, játékosokat, és többen mennek majd ki a mérkőzésekre is

Mik az MLSZ céljai?

Az MLSZ elnöksége már munkája kezdetén célul tűzte ki, hogy minél több nézőhöz tudjuk eljuttatni a magyar bajnoki és válogatott mérkőzéseket. Én abban bízom, hogy a közszolgálati közvetítések kapcsán egyre több csapatot, játékost ismernek meg a nézők, kialakulnak kedvenc játékosok és csapatok, ez pedig előbb-utóbb kicsalja őket majd a pályákra is, ahol reményeim szerint sok jó meccset fogunk a 2011/2012-es bajnokságban látni. Bízom benne, hogy családbarát irányba tudunk mozdulni, hiszen az új törvények a pályák biztonságát mindenképpen pozitívan befolyásolják, és lebontásra kerülhetnek a kerítések, amelyek zavarják a meccsek nézését és rosszul is mutatnak egy futballpályán. Azt szeretnénk, ha egyre több gyermek, hölgy jelenne meg a mérkőzéseken. Összességében nézőszám-növekedést várok a képernyő előtt és a stadionokban is.

A magyar kupacsapatoknak évek óta problémája az, hogy nincs olyan stadion, ami igazán megfelelne a nemzetközi előírásoknak. Hogy állnak a stadionfelújítási és -építési programokkal?

Az MLSZ terveiben öt stadion felújítása szerepel, köztük a Puskás Stadioné is. Bízom benne, hogy ősszel el tudjuk kezdeni az építés munkálatait. A most elfogadott adótörvények lehetőséget adnak az építkezések támogatására. Nagyon szorosan kell együttműködni az önkormányzatokkal, mert a legtöbb stadion önkormányzati, nem pedig az NBI-es csapatok tulajdonában van. Én azt gondolom, hogy nem a stadionok lesznek majd a fő akadályai annak, hogy jó nemzetközi meccseket láthassunk.

A Videoton halasztást kapott, a Ferencváros nem. Miért?

Először is: ellene vagyunk mindenfajta változtatásnak a kiírt bajnoki mérkőzések időpontjait illetően. A Videoton esetében és a Ferencváros esetében is a versenybizottság függetlenül hozta meg a döntését, tehát az indokok igazából az ő indokaik, amiket egyébként én is el tudok fogadni. Az elmúlt napokban 40 fok körüli melegek voltak, még délután is. A Videoton meccse vasárnap 16 órára volt kiírva, és szerdán játssza, vagyis ma a Bajnokok Ligája meccset, tehát egy forróságban lejátszott meccs után viszonylag rövidebb pihenővel tudott volna játszani. A Fradi 18 órára volt kiírva, és csütörtökön játssza az Európa Liga mérkőzését, tehát több idő állt rendelkezésre. Ez a fő indok. Nagyon köszönöm a Fradi vezetésének, hogy nagyon korrektül vette ezt tudomásul. Az MLSZ részéről egyetlen egy csapat sem került és kerül kivételezésre. Bajnoki mérkőzések módosítása akkor jöhet szóba, ha a 72 óra a két mérkőzés között nincs meg. Ez a versenykiírásban szereplő szabály. Persze, lehetnek vis major esetek, nagyon extrém ritka esetekben lehet kivételt tenni.

A magyar kupacsapatokkal kapcsolatban milyen eredménnyel lenne elégedett?

Szeretném, hogy most egyelőre csak egy kört nézzünk, ha az első kört mindenki sikeresen venné, és aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a szerencse a sorsolásnál. Nyilvánvalóan akkor lennék elégedett, ha mindenki elég sokáig tudna menetelni az Európa vagy a Bajnokok Ligájában.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×