eur:
388.86
usd:
361.86
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Eljött a nap, amikor Brazília egy döntetlent is ünnepel - videók

Tovább tart az esélyesek vergődése a labdarúgó Copa Américán. A B csoport két mérkőzése után a brazilok két szerzett ponttal a második-harmadik helyen állnak, a négyest az Ecuadort 1-0-ra legyőző Venezuela vezeti.

Mano Menezes mindössze egy változtatásra ragadtatta magát a venezuelaiak elleni gól nélküli döntetlen után: kihagyta a csapatból Robinhót, s a helyére a Sahtar Doneck játékosát, Jadsont állította. Bizonyos szempontból jó döntésnek bizonyult, hiszen Ganso átadásából az "új fiú" szerezte meg az első félidő egyetlen gólját.

Ám az óriási labdabirtoklási fölényben lévő brazilok az első félidőben nem voltak kapura elég veszélyesek, Jadson nem tudott elég helyzetet kialakítani Patónak és Neymarnak, így aztán Menezes a második félidőre Elanót küldte a helyére.

Alkalmasint nem a világjáró, s néhány hete a Santost a Libertadores-kupa-győzelemhez segítő támadó középpályás a bűnös érte, de a brazilok a kétezres évek talán legrosszabb 45 percét produkálták a második félidőben. Ötlettelenül és lélektelenül futballoztak, a 88. perig egyetlen helyzetük akadt a játékrészben, azt meg Neymar kihagyta.

A paraguayiak ellenben vérszemet kaptak, s éppen Neymar kihagyott ziccerét megkontrázva, Roque Santa Cruz révén kiegyenlítettek, majd nem sokkal később megszerezték Nélson Haedo Valdez szerencsés találatával a vezetést is.

Úgy tűnt, ha még órákig játszanak, a brazilok akkor sem tudnak kiegyenlíteni. Ám az ismét rettenetesen futballozó Ramires helyére beállt Lucas, majd Neymart váltotta Fred, s a Lyon egykori, a Fluminense jelenkori csatára megint megmentette a csapatot. (Õ lőtte a mérkőzés egyetlen gólját bő egy hónappal ezelőtt, a románoknak, Ronaldo búcsúmeccsén.)


A gólpasszt a nap legjobb brazilja, Ganso (polgári nevén Paulo Henrique), azaz a Liba adta. Mano Menezes és stábja úgy ünnepelte a gólt, mintha Brazília a tornát nyerte volna meg. A játék, a mérkőzés nívója nem volt méltó a cordobai stadion névadójához, Mario Alberto Kempeshez.

A nap másik mérkőzésén Venezuela a Kis Mester (Maestrito), azaz César González látványos góljával 1-0-ra megverte Ecuadort, s ezzel átvette a vezetést a csoportban.



Venezuela-Ecuador 1-0 (0-0)

Salta, 12 000 néző. Játékvezető: Quesada (Costa Rica-i)
Venezuela: Vega, Rosales, Perozo, Vizcarrondo, Cichero, Rincón, Lucena, González (Mesa, 65.), Arango, Miku Fedor (Rondón, 75.), Maldonado (Di Giorgi, 82.)
Encuador: Elizaga, Reasco, Araújo, Erazo, Ayoví, Castillo (Quiroz, 76.), Noboa, Arroyo (Montaño, 73.), Méndez, Benítez, Caicedo
Gól: González (62.)

Brazilia-Paraguay 2-2 (1-0)
Cordoba, 57 000 néző. Játékvezető: Roldán (kolumbiai)
Brazília: Julio César; Alves, Lucio, Thiago Silva, André Santos; Lucas Leiva, Ramires (Lucas Moura, 70.), Jadson (Elano, 46.), Ganso; Pato, Neymar (m.83, Fred, 83.).
Paraguay: Villar; Verón, Da Silva, Alcaraz, Torres; Ortigoza, Vera, Riveros (Cáceres, 68.), Estigarribia (Martínez, 80.); Santa Cruz, Barrios (Haedo Valdez, 57.).
Gólok: Jadson (38., Santa Cruz (55.), Haedo Valdez (67.), Fred (88.)

A csoport állása
1. Venezuela 2 1 1 - 1-0 4
2. Brazília 2 - 2 - 2-2 2
2. Paraguay 2 - 2 - 2-2 2
4. Ecuador 2 - 1 1 0-1 1

A hátralévő mérkőzések:
Brazília-Ecuador, Paraguay-Venezuela

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×