eur:
387.59
usd:
359.89
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Másodszor lett világbajnok a finn jégkorong-válogatott

Finnország nyerte a szlovákiai jégkorong-világbajnokságot, miután a vasárnap esti fináléban 6-1-re legyőzte Svédországot. A harmadik helyezett az oroszokat 7-4-re felülmúló cseh válogatott lett.

Olimpiát és vb-t ideértve minden idők leggólgazdagabb bronzmeccse után jöhetett a klasszikus északi rangadó az aranyéremért.

A svédek ezt megelőzően nyolcszor, a finnek pedig csak egyszer - még 1995-ben Stockholmban - voltak vb-győztesek.

A két védekező stílusú együttes csatája - rácáfolva a várakozásokra - sok-sok támadást és helyzetet hozott, igaz, az első harmadban a két kapus, Fasth és Vehanen brillírozott.

A második játékrészben a finnek irányítottak, ám egy gyors támadást a rivális góllal zárt le. Pääjärvi pontosan lőtte ki a bal felső sarkot. Közvetlenül a szünet előtt emberelőnybe került a finn együttes, és Immonen 7,7 mp-cel a harmad vége előtt hatalmas gólt ragasztott a hálóba. A csatárnak ez volt a 9. találata a vb-n, amivel első ebben a kategóriában.

A harmadik felvonás elején két gyors gól ütött a finn csapat, előbb Nokelainen egy szép passzt vágott a léc alá, majd Kapanen közelről nem hibázott. A folytatásban sem állt le a történelmi lehetőséget megérző finn együttes, és a hajrában még három gólt vágott a torna legjobb kapusának és legértékesebb játékosának választott Fasth-nak.

A harmadik helyezett az oroszokat 7-4-re felülmúló cseh válogatott lett.

A vb végeredménye: 1. Finnország, 2. Svédország, 3. Csehország, 4. Oroszország, 5. Kanada, 6. Norvégia, 7. Németország, 8. Egyesült Államok, 9. Svájc, 10. Szlovákia, 11. Dánia, 12. Franciaország, 13. Lettország, 14. Fehéroroszország, 15. Ausztria, 16. Szlovénia

Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×