eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla

Ferguson megtörné a német átkot

Két tény is aggaszthatja Sir Alex Fergusont csapata kedd esti Bajnokok Ligája elődöntője előtt: a Schalke hazai pályán eddig valamennyi meccsét megnyerte a sorozatban, míg a tréner irányítása alatt a Manchester United német csapat ellen nem jutott tovább.

Az előző körben a címvédő Intert búcsúztató gelsenkircheniek ezúttal is a volt spanyol válogatott Raúl gólerősségében bíznak leginkább, a 71 BL-találatnál járó, 33 éves támadó ugyanis oroszlánrészt vállalt abban, hogy a gárda eljutott ebbe a szakaszba. A manchesteriek is jól ismerik a csatár képességeit, a 2000-es negyeddöntőben - akkor még a Real Madrid színeiben - két gólt is szerzett az Old Traffordon, s ezzel kiejtette az akkor címvédő szigetországi együttest.

Bár a United eddigi talán legemlékezetesebb sikerét éppen egy német csapat, a Bayern München ellen aratta az 1999-es BL-döntőben, a sorozat 1992-es indulása óta mind a négy olyan, német rivális elleni párharcát elvesztette, amely oda-visszavágóból állt.

"A német csapatok mindig lendületesek és eltökéltek, nem lesz ez másképp kedden sem. Mi viszont úgy kezdjük ezt az összecsapást, hogy tapasztaltabbak vagyunk, mint a korábbi években, tudjuk, mi vár ránk, az utóbbi esztendőket figyelembe véve pedig remek az idegenbeli mérlegünk" - mondta Sir Alex Ferguson, a manchesteriek szakvezetője. A skót edző nem számíthat Dimitar Berbatovra és Darren Fletcherre a keddi találkozón.

Schalkét irányító Ralf Rangnick több játékosát is pihentette a Kaiserslauterntől elszenvedett, szombati 1-0-s hazai bajnoki vereség alkalmával, mint mondja, kedden egy teljesen másik csapat lép majd pályára.

"Ha ugyanaz a kezdő tizenegy szerepelne, nem hiszem, hogy sok esélyünk lenne nyerni a Manchester ellen." - fogalmazott a tréner, aki bő egy hónapja váltotta a kispadon Felix Magathot.

Ami a két csapat bajnoki szereplését illeti: a németek csak a tizedik helyen szerénykednek a Bundesligában, a United viszont négy fordulóval a zárás előtt hat pont előnnyel vezeti a Premier League tabelláját, azaz szinte biztos a végső sikere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×