eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szeged 50 millióval támogatja a kajak-kenu vb-t

Szeged város önkormányzata támogatói szerződést kötött a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ): a képviselőtestület döntése alapján a város 50 millió forinttal járul hozzá a Maty-éren rendezendő, augusztusi, olimpiai kvalifikációs világbajnokság lebonyolításához - jelentették be az érintettek.

Amint azt Botka László (MSZP) polgármester a megállapodás aláírását megelőzően elmondta: a település számára rendkívül fontos befektetés a rendezvény, hiszen világszerte ismertté teszi Szegedet. Az előrejelzések szerint mintegy 90 ország 2000 sportolója érkezik majd a dél-alföldi városba.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke úgy fogalmazott: nemzetközi szinten is nagyon kedvelik a szegedi pályát a versenyzők, s a város és környékének vendégszeretete is nagy vonzerő. Hozzátette: a vb-n mozgássérült versenyzők is indulnak, az ő fogadásukhoz szükséges akadálymentesítés is kiépült, ez szintén egyedivé teszi a helyszínt.

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, az államnak nagyon fontos a rendezvény, egyúttal hangsúlyozta, hogy szeretnék biztosítani a program zavartalan lebonyolítását. A napokban megérkezett az egyösszegű állami támogatás a Magyar Olimpiai Bizottsághoz, a pálya felújításához is hozzájárultak mintegy fél milliárd forinttal, végül egy 300 millió forintos külön támogatást is kap a verseny.

Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára, a MOL kajak-kenu világbajnokság szervezőbizottságának vezetője kiemelte: az előkészítés jól halad, a cél pedig az, hogy minden eddiginél jobb körülmények között tudják fogadni a versenyzőket. Ahogy fogalmazott: már most látszik, hogy rendkívül nagy a szurkolói érdeklődés, szálláshely szempontjából részben már kinőtték Szegedet, de a térségben megvalósult közelmúltbeli infrastrukturális fejlesztések révén nem lesz probléma ezen a területen. A 2006-os vb-hez képest ezerrel több ülőhelyet tudnak biztosítani, ami 11 ezer néző elhelyezését teszi lehetővé a pályánál. A munka folyik, folyamatosak a szervezőbizottsági ülések, zajlanak a bejárások.

Storcz Botond, a válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy az elmúlt hetek melegvízi táborai után már itthon készülnek a magyar versenyzők, lassan kezdik "belakni" a Maty-ért. Vajda Attiláék egy hete Szegeden edzenek, a várandós Janics Natasa pedig Plovdivba ment edzőtáborba, s már a 2012-es olimpiára való felkészülés jegyében dolgozik, amíg bírja a munkát. A vb-felkészülés utolsó fázisa a tervek szerint Szegeden zajlik majd, a versenyt megelőző három hétben a magyarok már ott tréningeznek majd.

Bejelentették továbbá, hogy a vb-re a jegyárusítás május 15-én kezdődik meg, az árakat a következő két hétben állapítják meg. A www.szeged2011.hu és a wwww.szeged2011.com weboldal már működik, ezeken érdekes interjúk, értékes háttéranyagok találhatóak, s a belépők rendelésére mindkettőn lehetőség lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×