eur:
393.86
usd:
365.08
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mourinho sajnálja a legyőzöttet - videók

A fölényes győzelem ellenére a Schalke és a Real Madrid vezetőedzője is óvatosan beszélt a továbbjutási esélyekről a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője után. José Mourinho sajnálta a Tottenham a gyors kiállítás miatt. Ralf Rangnink karrierje legszebb győzelmének nevezte a címvédő Inter elleni 5-2-es sikert.

Az idei Bajnokok Ligája talán legnagyobb meglepetését a Schalke szolgáltatta: a német csapat 5-2-re győzött a címvédő otthonában. Az Inter az első percben már vezetett Dejan Stankovic félpályás góljával, de a bátran támadó Schalke egyenlített, majd a második félidőben már emberelőnyben játszva kiütötte a milánói alakulatot.

A gelsenkircheniek pár hete kinevezett edzője, Ralf Rangnick elismerte, hogy őrültnek nézte volna azt, aki a meccs előtt ezt az eredményt jósolja.

"Még nem jutottunk tovább, de jók az esélyeink. A végén még több gólt is lőhettünk volna, akár 8-4 is lehetett volna az eredmény. Vitathatatlanul ez pályafutásom legszebb sikere. Az első perctől kezdve támadóan játszottunk, kevés helyet engedtünk át az Internek" - értékelt a német edző. Finoman bírálta elődje, Felix Magath munkáját, ugyanis azt állította, a most két gólt szerző Edu korábban nem a megfelelő poszton szerepelt.


Raul 72. gólját szerezte az európai kupasorozatokban, ezzel vezeti a góllövőlistát. A Schalke spanyol csatára még óvatosan nyilatkozott. "Tökéletes este volt, de még nem dőlt el a párharc. Az Inter játékosai nem adják fel, bármi megtörténhet a következő 90 perc alatt."

A milánóiak edzője, Leonardo is kevés esélyt ad arra, hogy a visszavágón fordítani tudnak. A brazil tréner elismerte, hogy a Schalke jobban játszott és megérdemelten győzött.

"A Schalke keményen megbüntetett minket, hét helyzetükből öt gólt szereztek. Sok helyzetet kihagytunk 2-2-nél, majd később már nem voltunk kiegyensúlyozottak, ahogy szombaton a Milan ellen sem. Nehéz héten vagyunk túl, de össze kell fognunk" - értékelt Leonardo.

A tavalyi sikereit részben a kiváló védekezésének köszönhető Inter legutóbbi két meccsén nyolc gólt kapott, így fontos mérkőzéseket veszített el, és messze került attól, hogy megvédje címét az olasz bajnokságban, valamint a BL-ben.

Lehetetlen küldetés

A fölényes győzelem ellenére nem ünnepli még a továbbjutást José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője. A portugál tréner a Tottenham elleni 4-0-s siker után azt mondta: az angol mentalitás miatt nem lehet még azt mondani, hogy eldőlt a párharc.



A Real edzője kiemelte: a Bajnokok Ligájában lehetetlenné teszi egy csapat helyzetét, ha kiállítás miatt tíz emberre fogyatkozik. A londoni együttesből a 15. percben kapott piros lapot Peter Crouch, ezzel az angol csatár gyűjtötte össze a leggyorsabban a két sárga lapot a sorozat történetében.

"Lehetetlen küldetés volt a Tottenham számára a kiállítás után. Nem tudtak mit tenni, megérdemelten nyertünk ilyen arányban is. Sajnálom őket, mert teljes létszámban jobb meccset játszhattunk volna" - vélekedett Mourinho, aki szerint a második félidőben összpontosítva, nagy tempót diktálva játszottak a madridiak, és csak az volt a kérdés, hány góllal nyernek végül.

A londoni együttes szakvezetője egyetértett abban portugál kollégájával, hogy a kiállítás után lehetetlenné vált a Tottenham feladata. "Ami csak lehetett, rosszul sült el. A bemelegítés során elveszítettük Aaron Lennont, aztán tíz főre fogyatkoztunk. Csoda kell, hogy a Real ellen emberhátrányban valamit elérj, teljes létszámmal is a legjobb teljesítményt nyújtva lehet esély a madridiak ellen" - mondta Harry Redknapp, aki hozzátette, hogy a végére el is fáradtak játékosai. A menedzser nem kritizálta a játékvezetőt a kiállítás miatt, inkább csatára felelőtlenségét emelte ki.

A meccs hőse a két gólt fejelő Emmanuel Adebayor volt, aki tizedik meccsén tizedik találatát szerezte a Tottenham ellen. A togói csatár azt mondta: nagyszerűen játszott a Real, és a siker önbizalmat adhat a csapatnak.

Szerző: Kaposi Dávid

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×