eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Harmadszorra is Vasas-vereség

Az Euroliga negyeddöntős szakaszának csoportkörében harmadik vereségét szenvedte el a Vasas férfi vízilabdacsapata: Földi László legénysége szombat este a kvartettet vezető, címvédő olasz Pro Recco vendégeként kapott ki 6 góllal.

Magyar találattal rajtolt a mérkőzés, a gond a budapesti alakulat szempontjából csupán az volt, hogy ex-játékosa, a jó ideje már a Pro Reccót erősítő kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert vette be Nagy Viktor kapuját. A szintén légiós, háromszoros ötkarikás aranyérmes Benedek Tibor gólpassza nyomán már 3-0-ra ellépett a taljánok internacionális pólóbrigádja, amikor szépített a Vasas: horvát világbajnoka, Miho Boskovic kapufás góllal javított 3-1-re, de a szünetre 4-1-es hazai vezetésnél vonultak el a csapatok.

A magyar bajnok és a világ jelenlegi legerősebb - harmadik magyarként a háromszoros olimpiai aranyérmes Kásás Tamást is a soraiban tudó - klubcsapata közötti összecsapás második negyedében 5-1-es állásnál Kiss Gergely, az angyalföldiek háromszoros olimpiai bajnoka szépített, majd továbbra is élve az emberelőnyök kínálta lehetőségekkel az amerikai Jeff Powers, utána pedig Boskovic révén 5-4-re "visszatért" a meccsbe a Vasas, ám Madaras gyorsan lelohasztotta az újjáéledő reményeket (6-4). A nagyszünet előtt tovább romlott a vendéggárda pozíciója: a reccói alakulat 7-4-re elhúzott, amikor az eredendően jobbkezes center, Vörös Viktor "végszóra" balkézzel volt eredményes (7-5).

A harmadik nyolc percet a harmadszor is roppant pontos Madaras balkezes lökete nyitotta (8-5). Az "ellenfórból" Katonás Gergő gyorsan válaszolt, de az ellenállhatatlanul játszó Madaras negyedszer - majd már a befejező játékrész elején ötödször - sem tévesztett (10-6). A negyed felénél ötgólosra duzzadt a különbség, végül pedig a Pro Recco különösebb megerőltetés nélkül fél tucat góllal, 12-6-ra diadalmaskodott.

Euroliga, 3. forduló:
Pro Recco- TEVA-Vasas-UNIQA 12-6 (4-1, 3-4, 2-1, 3-0)
A Vasas góldobói: Boskovic 2, Kiss, Powers, Vörös, Katonás 1-1

A csoport másik, ugyancsak szombat esti meccsén:
Primorje Rijeka (horvát) - Mladost Zagreb (horvát) 8-6 (3-1, 3-1, 1-2, 1-2) - a fiumei gárdát erősítő Varga fivérek közül Dénes 3, Dániel 1 gólt szerzett.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:25
×
×
×
×