eur:
389.57
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Most erre büszke Mourinho

Kitüntetésnek és nem büntetésnek értékeli Jose Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága által sportszerűtlen viselkedés miatt rá kirótt két mérkőzésre szóló eltiltást.

"Nem fogok megváltozni. Emlékszem, mit mondott még gyermekkoromban nekem a rég elhunyt nagymamám: ha irigyek rád, akkor boldog leszel. És most ez történt velem" - mondta a portugál szakember, akit azért tiltottak el, és kapott 40 ezer eurós bírságot, mert az Ajax Amsterdam elleni, november 23-i Bajnokok Ligája-mérkőzésen a vád szerint rávette két játékosát, Xabi Alonsót és Sergio Ramost, hogy szándékosan állíttassák ki magukat. Így ugyanis a záró BL-meccset kell csak kihagyniuk, amely már nem dönt semmiről, viszont a kieséses szakaszra letöltik eltiltásukat.

Mourinho büszke arra, hogy van egy külön szabály, ami csak rá vonatkozik:

"Ez egy történelmi eltiltás számomra. Én nem hagyhatom el a technikai zónát, más edző igen. Én nem vehetem fel az ellenfél játékosa elől a labdát, más igen. Én nem beszélhetek a negyedik hivatalos személlyel, más igen" - tette hozzá a rendre hivalkodóan viselkedő tréner.

Mellette amúgy még az "önkiállító" Alonso és Ramos, valamint az edzői utasítást nekik közvetítő kapusok, Iker Casillas és Jerzy Dudek is pénzbüntetést kapott. Előbbi kettő 20-20 ezer, míg az utóbbi kettő 10 és 5 ezer eurós bírságot fizethet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×