eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Michael Schumacher: "Eldurrant az agyam!"

Ennyire nyíltan még sohasem beszélt idei kudarc-évéről a Formula-1 többszörös csúcstartó világbajnoka. A Bild által idézett nyilatkozatában Michael Schumacher először vallotta be: amikor már többedszer érezte úgy, hogy csapattársa előnyösebb helyzetben versenyez nála,"eldurrant az agya!"

Kilencedik hely az idei Formula-1 világbajnokság végelszámolásában, hetven ponttal a csapattárs, Nico Rosberg mögött. Ez Michael Schumacher 2010-es szerény mérlege.

A korábban hétszeres vb-győztes, sokszoros Formula-1 csúcstartó az "Auto, motor und sport" című lap legutóbbi számában így nyilatkozott a csúfosra sikeredett szingapúri nagydíjról: "Az autó hátulja ide-oda csúszkált, az első szárnyat egyre lejjebb kellett állítanom, majd néznem, ahogy Nico megelőz, az előttem haladó Rubens (Barrichello) viszont egy centivel sem jön közelebb, közben pedig Kobajasival csatázom."

"Egy héttel később megkaptam az elemzéseket: csapattársam többet tudott állítani az autója első szárnyán, így öt fok volt kettőnk között a különbség. Ez a Formula-1-ben ég és föld" - panaszolta a Mercedes pilótája.

(Schumacher Szingapúrban a kilencedik rajtpozícióból indult, majd visszacsúszott a 13. helyre, és pont nélkül végzett. Rosberg viszont a hetedik kockából startolva végül ötödik lett.)

Ez hergelte Schumit, és még nem volt vége a bosszúságnak. De mert nem akart nyugtalanságot kelteni a csapaton belül, az ex-világbajnok hallgatott...

"Spa-ban nem működött az F-csatorna az autómban, a csapat érdekében akkor is befogtam a számat. Aztán Szuzukában ugyanez történt. Kanyarokban aktivizálódott az F-csatorna, a hátsó hajtóművem pedig meghibásodott."

"Ettől már eldurrant az agyam: megint gondok vannak az autómmal, míg Nicóé rendben működik. Akkor azt mondtam Norbertnek (Haug) és Rossnak (Brawn), hogy itt az ideje megmagyarázniuk ennek az okát!" - folytatta a csalódott Schumi.

Schumacher tehát végül hivatalosan is panaszt tett a főnökeinél, mert hátrányos helyzetben érezte magát Rosberggel szemben. És az is kiderült, hogy az autója gondjait olykor túl későn osztotta meg a csapattal.

"Szívesebben beszélek belső körökben, és a problémákat gyakran tényleg csak későn tapasztaltam. De mit gondolnak, hogy éreztem magam?" - tette fel a kérdést a német pilóta.

Kemény Schumi-fricska, a csapattal szemben is. Kérdés, hogy a Mercedes vezetői lenyelik-e a veterán versenyző szavait...

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×