eur:
398.98
usd:
364.76
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

Miről egyeztetne Borkai Orbán Viktorral?

A dopping elleni zéró tolerancia és az utánpótlás támogatása szerepel a Magyar Olimpiai Bizottság új elnökének legfőbb céljai között. Borkai Zsolt az InfoRádiónak azt mondta: a Pekingben elért 3 aranyérem a minimális elvárás Londonban is. Borkai az olimpiai sportágak helyzetéről, a sport általános problémáiról, így a többi között a sportegészségügyről mielőbb egyeztetést kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A lólengés 1988-as szöuli olimpiai bajnoka megválasztása után elmondta, tudja, hogy nagy felelősséggel jár a MOB vezetése, amelynek eredményessége mellett társadalmi elismertsége folyamatosan nőtt. Borkai Zsolt hozzátette: a sport terén várható változás további lehetőséget és felelősséget jelent a szervezetnek, a sportági szövetségekkel, köztestületekkel együtt kell kidolgozni a sportirányítás és a támogatás új rendszerét.

Borkai Zsolt a közgyűlés után az Inforádió kérdésére válaszolva arról is beszélt, hogy pontos tervekre van szükség a londoni olimpia felé vezető úton az eredményes szerepléshez és minimálisan a 3 arany 5 ezüst és 2 bronzérmet hozó pekingi eredménnyel lenne elégedett.

Borkai Zsolt elmondta, hogy főként azokat a sportolókat és klubokat fogják támogatni, amelyeknek esélyük van érmet szerezni a londoni játékokon. Hozzátette: az olimpiai sportágak helyzetéről, a sport általános problémáiról, így a többi között a sportegészségügyről mielőbb egyeztetést kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Schmitt Pál köztársasági elnök augusztus 5-én mondott le MOB-elnöki tisztségéről, őt tiszteletbeli elnökké választották. Az olimpiai világ- és Európa-bajnok Borkai Zsolt az egyetlen jelölt volt az elnöki posztra, 141 igennel és három nem szavazat mellett választották meg, megbízatása - akárcsak az elnökségé - 2012-ig szól. A MOB elnöke jelezte, hogy megválasztásakor leköszön az Országgyűlés rendészeti és honvédelmi bizottsági tagságáról. A többi tisztségéről - mivel a MOB elnöke társadalmi munkában látja el fela datát - nem mond le, így képviselőként továbbra is részt vesz az Országgyűlés munkájában és Győr polgármestere marad.

Schmitt Pál a közgyűlésen azt mondta, egyik legfontosabb eredményének azt tartja, hogy sikerült a magyar közgondolkodásba beépíteni az olimpiai eszmét. Kiemelte, elnöki csúcspontjai között szerepel, amikor olimpiai aranyérmet adhatott át, először az 1988-as szöuli játékokon éppen Borkai Zsolt nyakába akaszthatta az első helyért járó medált.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×