eur:
388.37
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Amerikát is meghódíthatja Erdei Zsolt

Magyar idő szerint vasárnap hajnali 4 órakor Atlantic Cityben a kenyai Samson Onyango ellen teheti meg az első lépését minden idők legsikeresebb magyar profi ökölvívója, Erdei Zsolt azért, hogy az Egyesült Államokban is elismert bokszoló legyen, és a folytatásban később a legnépszerűbb félnehézsúlyúakkal csatázhasson.

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét tavaly őszig közel hat éven át birtokló, majd a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú koronáját is megszerző, veretlen Erdei Zsolt legutóbbi mérkőzése után szinte pontosan egy évvel lép újra a szorítóba, és vív nyolcmenetes mérkőzést afrikai riválisa ellen.

Az előzetes várakozások alapján Erdei (31 győzelem, 17 KO) számára nem jelenthet gondot Onyango, még akkor sem, ha a kenyai bokszoló (20 győzelem, 6 vereség) stílusa kifejezetten kellemetlennek nevezhető. A kiváló öklözőt erre a meccsre felkészítő Balzsay Károly korábban elmondta, magas, csapkodó stílusa van a kenyainak, aki ráadásul könnyen lefejelheti az ellenfelet, ezért vigyázni kell vele.

"Magas, és igazi nagy ütő, sosem lehet tudni, mit fog csinálni a hosszú karjaival" - nyilatkozta riválisáról a The New York Timesnak a 36 éves magyar, aki még Budapesten beszélt arról, hogy stílust vált, és támadó szellemben fog bokszolni, mert az a célja, hogy Amerikában lenyűgözze a nézőket.

A profi karrierje során egészen idén júniusig az Universum Promotionnél szerepelt bokszoló nyáron kötött 3 plusz 2 mérkőzésre szóló megállapodást a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával, akivel ez lesz az első "közös meccse".

Erdei november 6-án utazott el New Yorkba, ahol egészen most keddig készült, majd áttette székhelyét a mérkőzés színhelyére.

"Jól telt az utazásom Atlantic Citybe, bár edzés után közvetlenül ültünk autóba, és jöttünk több mint két órát. A megérkezést követően kicsit sokára sikerült elfoglalnunk a szobát, így másnap reggelre maradt a szálloda és a környék felfedezése Karcsi bával - nyilatkozta Erdei. - Egy könnyű reggeli után aztán bejártuk a saját és a környező szállodákat, megnéztük a játéktermet, de természetesen nem ültem le játszani. Sokkal inkább hiszek a valós teljesítményben, vagy magamban, mint a szerencsében. Aztán részt vettünk a sajtótájékoztatón, iskoláztam egyet, és újra pihenek, hiszen nekem most az a legfontosabb, hogy minél jobban összpontosítsak a közelgő mérkőzésre."

A találkozót magyar idő szerint vasárnap hajnali 4 órakor rendezik a Boardwalk Hallban, ahol a Sergio Gabriel Martinez-Paul Williams összecsapás lesz a gála főmeccse a Boksz Világtanács középsúlyú koronájáért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×