eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

A szingapúri lehet az első esős, villanyfényes F1-es futam

Akár az első esős villanyfényes versenyre is fel kell készülniük a Formula-1-es pilótáknak Szingapúrban. Eközben a Koreai Nagydíj megrendezése továbbra sem teljesen biztos.

 Fernando Alonso és a Ferrari a hétvégén folytatná az elmúlt két hónap sorozatát, amelynek során a spanyol pilóta és a maranellói csapat jelentősen közeledett a riválisokhoz. Az elmúlt négy futam során senki nem szerzett több pontot Alonsónál, pedig a kétszeres világbajnok Belgiumban az esőben kiesett.

A Szingapúri Nagydíj esélyesének ezzel együtt is a Red Bull tűnik, hiszen a szezon európai utcai futamán az ausztrál Mark Webber és a német Sebastian Vettel ért az első két helyen célba, a monacói pálya pedig sokban hasonlít a szingapúrihoz.

A McLarennél abban bíznak, hogy erre a hétvégére megoldották a nagy leszorítóerőt igénylő aszfaltcsíkokon a szezon eddigi részében felmerült nehézségeiket, így nem lesznek akkora lemaradásban, mint voltak két hónapja a Hungaroringen. A wokingiak arra számítanak, hogy a Red Bull a fenéklemezekre vonatkozó szabályok monzai szigorítása után most már nem kerül fölénybe.

Szingapúrban visszatér a mezőnybe a német Nick Heidfeld, aki a menesztett spanyol Pedro de la Rosát váltja a Saubernél.

A pilótákat alaposan próbára teheti a várható eső. A csapadék az első két Szingapúri Nagydíjon elkerülte az éjszakai futamot.

Közben továbbra is sok a bizonytalanság a Koreai Nagydíj körül. A Nemzetközi Automobil Szövetség versenyigazgatója, Charlie Whiting a jövő héten a helyszínen ellenőrzi, hogy a biztonsági elemek elkészültek-e, és a hátralévő munkálatok lezárulhatnak-e idejében. A végső burkolat egyelőre hiányzik, a legfelső asztfaltréteget leghamarabb a jövő héten viszik fel.

A futamot egy hónap múlva szerepel a versenynaptárban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×