eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kiélezett harc várható a scudettóért

A Bajnokok Ligája-győztes Internazionale labdarúgó-csapata sorozatban hatodik bajnoki címéért száll harcba a szombaton kezdődő Serie A új idényében. A kék-feketék egyeduralmát a tavalyi ezüstérmes Roma, továbbá a Milan és a Juventus próbálja megszakítani.

Az Inter, amelynek legnagyobb nyári vesztesége, hogy José Mourinho vezetőedző a Real Madridhoz távozott, hétfőn kezdi meg szereplését Bolognában. A Liverpooltól érkezett Rafael Benítez vezetőedző csapata keretét tekintve messze a legerősebb együttes, így a papírforma ismét a milánóiak végső sikerét ígéri. A játékosállomány alig változott, az együttes valamennyi sztárját meg tudta tartani.

Az Intert tavaly váratlanul nagy versenyre késztető római Farkasoknak sikerült egyben tartani az erőn felül teljesítő keretet, ráadásul a brazil Adriano megszerzésével a csatársort sikerült tovább erősíteni. Ha sikerül megismételni a bravúros szereplést, akkor akár komoly meglepetést is okozhat Claudio Ranieri együttese, amely a nyitókörben az újonc Cesenát fogadja szombaton.

A Milan és Juventus egyaránt fogadkozik, hogy ezúttal versenyben lesz a scudettóért. A milánóiak fiatalítottak keretükön, és várhatóan megszerzik Zlatan Ibrahimovicot is. A torinói alakulat is sokat költött erősítésre a nyáron, a szerb Milos Krasic, az egyaránt olasz Simone Pepe, Leonardo Bonucci és Alberto Aquilani is a zebramezeseknél folytatja.

A Serie A mostani idényében három magyar is szóhoz juthat: Koman Vladimir az Európa Liga-főtáblájára jutott Sampdoriát erősíti, míg Vass Ádám és Feczesin Róbert az újonc Bresciában szerepel.

Serie A, 1. forduló:
szombat:
Udinese-Genoa 18 ó
AS Roma-Cesena 20:45
vasárnap:
Bari-Juventus 18 ó
AC Milan-Lecce 20:45
Chievo-Catania 20:45
Fiorentina-Napoli 20:45
Palermo-Cagliari 20:45
Parma-Brescia 20:45
Sampdoria-SS Lazio 20:45
hétfő:
Bologna-Internazionale 20:45 ó

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az emberi társadalom az innovációnak és globalizációnak köszönhetően korábban képes volt felszabadítani magát a klíma uralma alól, de mára új függőség alakult ki az ember által létrehozott éghajlati rendszerrel szemben. Az elmúlt évtizedekben a fosszilis energiatermelés növekvő mértéke hozzájárult az üvegházhatás fokozódásához, ami jelentős hőmérséklet-emelkedést és időjárási szélsőségeket eredményezett. A fogyasztás mérséklése és a globális energiatermelés dekarbonizálása elengedhetetlen a jövő katasztrófáinak elkerüléséhez. A célok eléréséhez progresszív adózási rendszerek és nemzetközi együttműködés szükséges, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra történő átállásra. Enélkül az emberiség a közeljövőben pusztító ökológiai válságokkal nézhet szembe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×