INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A Chelsea Neymart akarja, a Santos a FIFA-hoz fordul

InfoRádió / MTI
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) kíván fordulni a Santos, mert a brazil labdarúgócsapat szerint a Chelsea szabálytalan módon tett ajánlatot a tinisztár Neymarnak.

Luis Alvara Ribeiro, a Santos elnöke szerint "elfogadhatatlan és etikátlan" az angol együttes fellépése. A brazilok szerint ugyanis a Chelsea - miután a Santos visszautasította a londoniak ajánlatát - közvetlenül a 18 éves csatárt kereste meg.

A Chelsea 20 millió euróért szerette volna szerződtetni a brazil futball egyik legnagyobb ígéretének tartott, s az Egyesült Államok ellen a válogatottban kedden góllal bemutatkozott Neymart. A Santos azonban 35 milliót szeretne kapni a támadóért.

A FIFA tavaly szeptemberben egy hasonló ügyben megbüntette a Chelsea-t, mert szerinte 2007-ben arra ösztönözte Gael Kakutát, hogy a 16 éves francia csatár szegje meg a Lensszal érvényes megállapodását és szerződjön Londonba. Az egyéves átigazolási tilalmat a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) novemberben felfüggesztette, majd februárban feloldotta, miután a felek megegyeztek egymással.

A címlapról ajánljuk