eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gyurta Dániel: Minden egyes tempót élvezek

A legjobb idővel jutott döntőbe, úgy érzi, maradt benne erő, mégis tart az ellenfelektől Gyurta Dániel, aki csütörtök délután úszik 200 méter mellen. A Jövő SC világbajnoka az InfoRádiónak azt is elárulta, hogy nagyon élvezi a budapesti Eb-t.

"Most fordult elő velem először, hogy a hagyományos szerelésben egy nap kétszer tudtam 2:10-et úszni. Talán a 2004-es athéni olimpián sikerült hasonló, de ott nagyon kellett küzdenem, hogy továbbjussak" - mondta az InfoRádiónak Gyurta Dániel, aki délelőtti 2:10.70-es idejét tovább faragva az elődöntőből első helyen jutott be a 200 méteres mellúszás csütörtöki fináléjába.

"Ez most más verseny volt, tudtam taktikázni" - tette hozzá a világbajnok úszó, aki úgy érzi, maradt még benne a futam végén. Ám ennek ellenére sem bízta el magát; mint mondta, a döntő nyolcas mezőnyében legalább három olyan versenyző van, akire nagyon oda kell majd figyelnie.

Gyurta Dániel arról is beszélt, hogy nagyon élvezi a budapesti Európa-bajnokságot: annak helyszínén tanult meg úszni, sokat edzett ott korábban és a legutóbbi időben is, a Császár-Komjádi uszoda felújítása alatt. "Nagyon élvezetes számomra minden tempó" - fűzte hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×