eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kemény Dénes: "Ha Uruguaynak van egy Iker Casillasa, most más a világbajnok"

Az új elemeket és a látványos futballt hiányolta a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott játékából Kemény Dénes. A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát meglepte a hollandok durva játéka a döntőben.

Több látványos meccset várt a világbajnokságon Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint csak kevés olyan bátor, hatékony és élvezetes futballt játszó csapat akadt, mint a német vagy az uruguayi.

Egyértelmű, hogy ha Uruguaynak van egy Iker Casillasa, akkor most más a világbajnok - jelentette ki Kemény Dénes, aki - a helyszínről tudósító újságírókhoz hasonlóan, ugyancsak a dél-amerikai csapat csatárát, Diego Forlánt látta a világbajnokság legjobbjának.

Aki megjárta az Old Traffordot, annak nagy esélye van arra, hogy elnyerje a torna Aranylabdáját - mondta a bevallottan elfogult Manchester United-drukker, megjegyezve: komolyan el kellene gondolkodnia ahhoz, hogy a spanyol, a holland vagy a német csapatban olyasvalakit találjon, aki annyira jól focizott a vb-n, mint Forlán.

Kemény Dénes azt szerette volna, ha ezúttal a korábban két világbajnoki döntőt elbukott holland válogatott nyer, ám nagyon meglepődött Bert van Marwijk tanítványainak indokolatlanul erőszakos játékán. Most nem érdemelték volna meg, hogy győzzenek - mondta szakvezető.

Az is meglepte a szakembert, hogy az egyébként a szabályokat eddig mérlegelés nélkül alkalmazó profi játékvezető, Howard Webb a zárómeccset "egy vb-döntő szemüvegén keresztül" nézte: nem akart olyan ítéletet hozni, ami eldönti a mérkőzést.

A spanyolok megérdemelten nyertek, mivel az összes fontos meccsükön jól teljesítettek; talán a döntőben volt ez a legkevésbé igaz rájuk - mondta Kemény Dénes, aki azért kritizálta is a friss világbajnok együttest.

Nagyon tetszett mindenkinek, hogy a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság elődöntőjében és fináléjában a spanyolok a meccs hatvan-hetven százalékában maguknál tartották a labdát, és húsz-huszonöt passzt is képesek voltak egymásnak adni, bizonyítva ezzel, hogy képesek uralni a helyzetet. A válogatott most ugyanezt ismételte meg, pedig látványosabban is játszhatott volna, ha ötvözi a német, az argentin vagy a brazil válogatott gólveszélyes játékát a saját "tilitolijával" - fűzte hozzá a szövetségi kapitány.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×