eur:
389.73
usd:
364.76
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A Barcelona és a Bordeaux az esélyes

Nem sok jót ígér a Stuttgart számára a címvédő Barcelonával vívandó szerda esti, spanyolországi visszavágó, amelyen eldől, hogy ebből a párból melyik gárda lép tovább a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Nem a németek alábecsüléséről van természetesen szó, még ha az első meccs 1-1-e eleve a katalánok sikerét vetíti is előre, sokkal inkább a két együttes között - a Barca javára - meglévő tudáskülönbség sugallja az "országos egyest" a Camp Nouban sorra kerülő nyolcaddöntős ütközetre.

Amellett a BL-főpróbának tekinthető hétvégi hazai bajnoki fellépés is a Barcelona sima továbblépését valószínűsíti: miközben a Stuttgart 2-1-re kikapott a Schalkétól a Bundesligában, a spanyol bajnoki cím védője a Primera División harmadik helyére okkal pályázó Valenciát oktatta ki a futball tudományából a jó ideje pazar formában játszó argentin zseni, Lionel Messi mesterhármasával 3-0-ra.

A Barcelona amúgy is afféle mumusa a német gárdáknak, amennyiben a legutóbbi 14 BL-találkozójuk közül 11-et megnyert, háromszor pedig döntetlenre végzett, vagyis egyszer sem maradt alul Bundesliga-csapattal szemben. Márpedig a Stuttgarton most vagy egy sok gólt hozó, az 1-1-nél "jobb" döntetlen, vagy a győzelem segíthetne, csakhogy ez ügyben sem szolgál jó hírrel a focistatisztika: a német együttes ugyanis, amely még sosem volt BL-negyeddöntős, spanyol csapatokkal játszott utolsó 11 mérkőzéséből egyet sem nyert meg, egészen pontosan négy "iksz" mellett 7 alkalommal is vereséget szenvedett. Félő, hogy most meglesz a nyolcadik is...

A BL-nyolcaddöntő utolsó két párharca közül a másik szerdaira csekélyebb figyelem vetül - egyfelől a két résztvevőnek a nemzetközi futballmérlegen a többséggel szemben mutatkozó jóval kisebb súlya miatt, másfelől pedig azért, mert a Girondins Bordeaux már az első meccsen, idegenben elintézte 1-0-ra a görög Olympiakoszt. Nagy meglepetés lenne a pireusziak bordeaux-i diadala, az "odavágós" sikeren túl például ama tény is a franciák mellett szól, hogy legutóbbi 6 BL-meccsüket kivétel nélkül megnyerték.

Nyolcaddöntő, visszavágók, szerda:
FC Barcelona (spanyol)-VfB Stuttgart (német) (az első mérkőzésen: 1-1)
Girondins Bordeaux (francia)-Olympiakosz (görög) (1-0)

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×