eur:
388.99
usd:
361.98
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Koeman nyitva hagyja az ajtót Gera előtt

Tudatosan választott nehéz ellenfeleket a felkészülési időszakra, és az Európa-bajnoki selejtezőben a csoport második helyét szeretné megszerezni csapatával Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A holland szakember a hétfői, Telkiben megtartott sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a sérüléssel bajlódó Dzsudzsák Balázs biztosan nem játszhat szerdán Győrben, az oroszok elleni barátságos találkozón.

"A világbajnoki selejtezőkről már eleget beszéltem, mostantól az Európa-bajnoki kvalifikációra szeretnék koncentrálni. - fogalmazott Koeman. - Azt már most elmondhatom, hogy egyénileg és csapatként is sokkal többet kell mutatnunk ahhoz, hogy a csoport második helyén végezzünk."

A kapitány hozzátette: tudja, hogy a kitűzött cél miatt támadhatóvá válik, de semmiképpen nem lenne elégedett a harmadik vagy a negyedik hellyel.

"Akaraterőben és mentális felkészültségben mindenképpen fejlődniük kell a játékosoknak, mert a technikai tudás megvan ahhoz, hogy sikeresen vívjuk meg az Eb-selejtezőket" - mondta.

Az ellenfelekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: a svéd, a finn és a magyar együttes között nincs nagy különbség, az öt rivális közül pedig a hollandok a legerősebbek.

Koeman kérdésre válaszolva azt mondta: nyitott arra, hogy a tavalyi utolsó világbajnoki selejtezőn a válogatottságról lemondott Gera Zoltánnal beszéljen az esetleges visszatéréséről, de véleménye szerint az első lépést a futballistának kellene megtennie.

"Építkezni szeretnék a vb-selejtezőkben szerzett tapasztalatokból. - zárta mondandóját a kapitány. - Céltudatosan kell futballoznunk, és tanulnunk kell a tavaly elkövetett hibáinkból. Az alap megvan, ezért azt mondom: ez nem újrakezdés, hanem a már korábban megkezdett munka folytatása."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×