INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Az UEFA elviszi a futsal-Eb bevételét

Infostart / InfoRádió
A vártnál jóval nagyobb eddig az érdeklődés a Budapesten és Debrecenben zajló futsal Európa-bajnokság iránt - mondta az InfoRádiónak a torna projektigazgatója. Kasza János arról is beszélt, hogy a bevételek legnagyobb része az Európai Labdarúgó Szövetséget illeti.

A héten kezdődött a futsal Európa-bajnokság Budapesten és Debrecenben, amely eddig a vártnál több nézőt vonz. A torna projektigazgatója elmondta, a keddi megnyitóra 6800-an váltottak jegyet, és már a döntőre is elfogytak a belépők.

A futsal fejlődő sportág Európában, Magyarországon ez még inkább igaz. Ha a magyar válogatott szombaton kivívná a továbbjutást a csehek ellen, akkor tovább nőne az érdeklődés a meccsek iránt - vélekedett Kasza János.

Az UEFA harmadik legnagyobb rendezvényének szervezésen két bizottság dolgozik 600 fővel. Az esemény, mint termék a nemzetközi szövetségé, akárcsak a Bajnokok Ligája, így minden kereskedelmi jog, a reklám-, a jegybevétel, valamint a televíziós jogdíjakból befolyó összeg az UEFA-t illeti - közölte Kasza János. Hozzátette: az MLSZ csak a jegybevételből részesedik csekély mértékben, miközben 1,6-2 millió eurós költségvetéshez a magyar állammal együtt a hazai sportági szövetség is hozzájárult.

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk