eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az UEFA elviszi a futsal-Eb bevételét

A vártnál jóval nagyobb eddig az érdeklődés a Budapesten és Debrecenben zajló futsal Európa-bajnokság iránt - mondta az InfoRádiónak a torna projektigazgatója. Kasza János arról is beszélt, hogy a bevételek legnagyobb része az Európai Labdarúgó Szövetséget illeti.

A héten kezdődött a futsal Európa-bajnokság Budapesten és Debrecenben, amely eddig a vártnál több nézőt vonz. A torna projektigazgatója elmondta, a keddi megnyitóra 6800-an váltottak jegyet, és már a döntőre is elfogytak a belépők.

A futsal fejlődő sportág Európában, Magyarországon ez még inkább igaz. Ha a magyar válogatott szombaton kivívná a továbbjutást a csehek ellen, akkor tovább nőne az érdeklődés a meccsek iránt - vélekedett Kasza János.

Az UEFA harmadik legnagyobb rendezvényének szervezésen két bizottság dolgozik 600 fővel. Az esemény, mint termék a nemzetközi szövetségé, akárcsak a Bajnokok Ligája, így minden kereskedelmi jog, a reklám-, a jegybevétel, valamint a televíziós jogdíjakból befolyó összeg az UEFA-t illeti - közölte Kasza János. Hozzátette: az MLSZ csak a jegybevételből részesedik csekély mértékben, miközben 1,6-2 millió eurós költségvetéshez a magyar állammal együtt a hazai sportági szövetség is hozzájárult.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×