eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Majdnem világszenzáció a kézi Eb-n

Az olimpiai és vb-címvédő franciákkal játszotta első meccsét a magyar férfikézilabda-válogatott az ausztriai Európa-bajnokságon. Csoknyai István csapata kiválóan játszott, és négygólos előnnyel kezdte a hajrát. A mérkőzés toronymagas esélyese azonban rákapcsolt, a végeredmény 29-29 lett. Holnap Spanyolország lesz az ellenfél.

Szinte hazai pályán játszott a bécsújhelyi Arena Nova csarnokban a magyar válogatott, hiszen a lelátókat mindenütt kifestett arcú, zászlókat lobogtató, hangos magyar szurkolók töltötték meg.

A franciák Karabatic révén szinte azonnal megszerezték a vezetést, de Iváncsik Gergő egyenlített. A kapuban ziccerét nagyszerűen védte Fazekas, és 3-2-nél vezetett először a magyar csapat. A két nagyszerű gárda felváltva vezetett az első félidőben, a szünetben 16-16 volt az állás.

A második játékrész elején a magyar válogatott állva hagyta a világbajnokot: Katzirz, Ilyés, Törő remek megmozdulásai után már 4 góllal is vezetett csapatunk.

A hajrára is négy gólos magyar előnnyel fordultak a csapatok, de végül a franciák ki tudták harcolni a döntetlent (29-29).

A váratlan pontszerzés fantasztikus bravúr még akkor is, ha négygólos előny után kicsit keserű volt a helyszínen ragyogó hangulatot varázsoló magyar szurkolók szájíze, mert Katzirzék győzelmet szalasztottak el. A szakértők szerint Franciaország kiemelkedik a mezőnyből, minden posztra klasszisai vannak, mind támadásban, mind védekezésben a világ legjobb csapatát alkotják.

A döntetlennel azonban így is komoly lépést tett a középdöntő felé a válogatott.Csoknyai István együttese szerdán a csehek elleni 37-25-ös győzelemmel rajtoló, olimpiai bronzérmes spanyolokkal találkozik.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×