eur:
389.17
usd:
361.71
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Mire megy vezére nélkül az Arsenal az Old Traffordon?

A negyedik forduló hozza el az első rangadót az angol labdarúgó-bajnokságban: az eddig szárnyaló Arsenal a Manchester United otthonában lép pályára szombat késő délután. Bár az Ágyúsok idei négy tétmeccsükön 15 gólt szereztek és valamennyit megnyerték, az igazi értékmérő a címvédő elleni csata lesz. A londoniak csapatkapitányuk és idei egyik legjobbjuk, Francesc Fabregas nélkül lépnek pályára.

Az Old Traffordon, a címvédő ellen mérhetik le az Arsenal szurkolói, hogy kedvenc csapatuk valóban a bajnokesélyesek közé tartozik. A nyáron sokan féltették az Ágyúsokat, mondván Kolo Touré és Emmanuel Adebayor távozásával meggyengültek, miközben egyedül Thomas Vermaelen érkezett. Eddig azonban alaposan rácáfoltak a vészjósló hangokra a londoniak: az Everton 6-1-re, a Portsmouth-t 4-1-re győzték le, és a BL-selejtezőben magabiztosan nyertek kétszer is a Celtic ellen.

Az eredményesség mellett a mutatott játék is bizakodásra ad okot, ugyanis a védelemben jól megérti egymást Gallas és Vermaelen, a középpályán Diaby és Song is érett játékot produkál, a Francesc Fabregas irányította támadószekció erőssége pedig a kiismerhetetlenség.

A Manchester United ellen azonban az eddigiéknél nehezebb dolga lesz az Ágyúsoknak, főleg, mivel a spanyol csapatkapitány nem épült fel sérüléséből a szombati rangadóra. Mellette Theo Walcott, Samir Nasri, Johan Djourou és Lukasz Fabianski is kihagyja a találkozót. Tomas Rosicky ugyan felépült, ám nem valószínű, hogy visszatérését éppen a rangadóra időzíti Arsene Wenger.

Kollégája, Sir Alex Ferguson a meccs előtt arról beszélt, hogy együttese idén nem engedheti meg magának, hogy annyi pontot szórjon el a nagy négyes csapatai ellen, mint tavaly. A Liverpool kétszer is megverte a Vörös ördögöket, az Arsenal 4, a Chelsea pedig 2 pontot csent el a manchesteriektől, igaz, a United így is magabiztosan végzett az élen.

"Az Arsenal remekül kezdte a szezont. Mi egy meccset már elveszítettünk, így nem engedhetünk meg újabb botlást magunknak" - mondta a skót tréner, aki Edwin van der Sarra, Rio Ferdinandra és Rafaelre nem számíthat a rangadón.


A két együttes mérkőzései rendre óriási és emlékezetes csatát hoznak. 2004-ben éppen a United szakította meg az Arsenal 49 meccses veretlenségi szériáját, egy évvel korábban pedig Londonban nyertek 4-2-re.



"Ez volt az első számú rangadó, némelyik rendkívül lüktető meccs volt, de már megváltozott a csapatok karaktere. Már nincs itt Roy Keane vagy Patrick Vieira, mindketten domináns játékosok voltak" - emlékezett vissza Ferguson. A Manchester United tavaly a bajnokságban nem tudta legyőzni az Ágyúsokat, ám a BL-elődöntőben oda-vissza nyertek.

A Manchester United várhatóan a Foster, O'Shea, Evans, Vidics, Evra, Nani, Fletcher, Carrick, Valencia, Berbatov, Rooney tizeneggyel lép pályára, míg a londoniak az Almunia, Sagna, Vermaelen, Gallas, Clichy, Song, Diaby, Denilson, Arsavin, Van Persie, Eduardo csapattal kezdhetnek.

A hibátlan mérleggel álló csapatok közül a Chelsea az újoncként is remeklő Burnley-t fogadja. Carlo Ancelotti elismerően beszélt az ellenfélről, amely tavaly a Ligakupában már megtréfálta a Kékeket. Az olasz tréner szombaton még biztosan nem számíthat a nyáron igazolt Jurij Zsirkovra, de Alex már bevethető. A vendégeknél Richard Eckersley eltiltás miatt kihagyja a londoni látogatást.

A Tottenham a szintén újonc Birminghamet látja vendégül, és a kapuban továbbra is Carlo Cudicini fog állni, mivel Heurelho Gomes sérült.

Arab üzletemberek házirangadóját rendezik vasárnap kora délután, a Manchester City a Portsmouth vendége lesz. A Pompey-t az a Szulajman al Fahim vette meg, aki korábban a City eladásában is segédkezett. Az egy meccsel kevesebb játszó manchesterieknél a hétközi Ligakupa-találkozón már bemutatkozott az Evertontól igazolt Joleon Lescott. A hazaiakat rengeteg sérülés sújtja, és egyik legértékesebb tagja, Sylvain Distin is távozott, éppen Lescott helyére.

A már két vereséget begyűjtő Liverpool a Bolton ellen javíthat. A Vörösöknél Martin Skrtel játéka kérdéses, míg Albert Riera várhatóan bekerül a csapatba.

Premier League, 4. forduló
Szombat
Chelsea-Burnley 13:45
Blackburn-West Ham 16
Bolton-Liverpool 16
Stoke-Sunderland 16
Tottenham-Birmingham 16
Wolverhampton-Hull 16
Manchester United-Arsenal 18.15
Vasárnap
Portsmouth-Man City 14:30
Everton-Wigan 16
Aston Villa-Fulham 17

Szerző: Kaposi Dávid

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Két orosz ügynök merényletet tervezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×