eur:
388.94
usd:
363.4
bux:
68124.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lippi a Juvére fogad, Mourinho megharagudott

Ma kezdődik az olasz bajnokság 2009-2010-es szezonja, a Serie A hetvennyolcadik idénye. Az a három csapat számíthat a legjobb szereplésre, amelyik korábban is a legsikeresebb volt: a története során 27-szeres bajnok Juventus, valamint az egyaránt 17-szeres bajnok Inter és Milan. A milánói fekete-kékek nyerték meg a legutóbbi négy idényt, de Marcello Lippi szövetségi kapitány azt tippeli, a Juve meglepheti őket.

Az Inter csúcsbeállításban reménykedik: korábban a Juventus és a Torino egyszer-egyszer öt bajnokságot nyert meg sorozatban. A milánóiak számára egy újabb elsőség ezen rekord megismétlését jelentené. Az Inter fura módon annak ellenére is erősödött, hogy elveszítette az első számú csillagát, Zlatan Ibrahimovicot. A Barcelonához igazolt Ibra helyére érkezett Samuel Eto'o, Diego Milito, Thiago Motta, Lúcio is. José Mourinho edző így sem elégedett: nagyon szerette volna Ricardo Carvalhót és Decót átigazolni a Chelsea-től.

Ám a londoni Kékek folyamatosan emelték, vagy éppen meg sem mondták a pontos árat, a Különleges szerint azért, hogy vele kiszúrjanak. Mourinho továbbra sem habozik frontokat nyitni, akár azért is hogy magára irányítja a figyelmet: ezúttal Marcello Lippit bírálta, mert a kapitány azt találta mondani, két korábbi klubja közül ezúttal a Juve végez majd előrébb, megelőzi az Intert. (A Juve vezetőedzője Ciro Ferrara, Lippi korábbi egyik kedvenc játékosa, s a válogatottnál segítője.)

Mourinho az alábbi kezdőcsapatot tervezi a nyitó fordulóra: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Chivu, Zanetti - Muntari, Vieira, Thiago Motta - Sztankovics - Eto'o, Milito. Az olaszok nyilván sajnálják, hogy Santon nem fér be, de ez tűnik a legerősebbnek tizenegynek, tekintettel arra, hogy Esteban Cambiasso, a térdsérülése miatt, nem hadra fogható.A Juventus is kitűnően erősített: leszerződtette Fabio Cannavarót, a brazil Diegót és Felipe Melót, valamint kölcsönvette a Barcelonától Martín Cácerest. Ciro Ferrara a Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Molinaro - Camoranesi, Poulsen, Marchisio, Diego - Amauri, Del Piero tizeneggyel kíván kezdeni, Felipe Melo az első fordulóból eltiltott.

A keret erősségét jelzi, hogy Trezegeut, Iaquinta, vagy Giovinco nincs az alapcsapatban. Az olasz sajtó nagyon sokat vár a hajdanán a Santosban Robinho ikertestvéreként emlegetett Diegótól: a Werder Brementől érkezett játékmesternek kell pótolnia Pavel Nedvedet.

A Juve a második vonalból való visszatérése óta 2008-ban harmadik, 2009-ben második lett a Serie A-ban, a szurkolói könnyen és szívesen kiszámítják, a matematika mit ígér a mostani szezon zárására. S bár az élet nem ennyire egyszerű, kétségtelen, hogy a három nagy olasz klub közül a Juve szerepelt a legjobbnak a felkészülési időszakban.

A nagy kérdés, hogy mire megy az "új Milan". A piros-feketék az előző idény zárása óta elveszítették Paolo Maldinit, (talán csak ideiglenesen) David Beckhamet, valamint az első számú sztárt, Kakàt is a tavaszi alaptizenegyből. Helyükre a 2001 óta a csapatot irányító Carlo Ancelotti helyét átvevő Leonardo csak Klaas-Jan Huntelaart kapta, s végre játszhat bajnoki mérkőzést a télen vett, brazil Thiago Silva. (A jelek szerint az amerikai Onyevu, s Roma kapus nem az alaptizenegybe tartozik.)

Leonardo, az egykori világbajnok brazil futballista nem kapott könnyű feladatot, s a felkészülési időszak eredményei pontosan mutatták, lesznek nehézségei. A klub vezérkara azt reméli, Ronaldinho megtalálja a régi önmagát, s képes lesz pótolni Kakàt. Ha nem, a Milannak, sorozatban immár az ötödik szezonban, nem lesz esélye a bajnoki címre. (Huntelaar a ma esti nyitó találkozón nem játszhat, eltiltása miatt. Leonardo a Storari - Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Flamini - Ronaldinho - Pato, Inzaghi tizenegyet tervezi a rajtra.)

Egyetlen magyar van a keretekben, Koman Vladimir, a junior-válogatott tagja, aki a Bari tagjaként éppen a bajnok Inter ellen kezdi majd az idényt.

1. forduló

Bologna-Fiorentina 1-1

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×