eur:
389.59
usd:
361.67
bux:
68469.41
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Felfüggesztette az MLSZ a zártkapus büntetéseket

Felfüggesztette a zártkapus mérkőzésekről hozott korábbi döntését a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az szervezet mai rendkívüli tanácskozásán úgy határozott, hogy az augusztus 27-i elnökségi ülésig minden pályán beengedik a szurkolókat, de következetesen alkalmazva folytatják a FIFA és az UEFA gyakorlatát, és változatlanul kiállnak a rasszizmussal szemben meghirdetett zéró tolerancia mellett.

Rendkívüli ülésen foglalkozott az MLSZ elnöksége az elmúlt napok és hetek sok vihart kavart témájával, a zártkapus mérkőzések kérdésével. A testület úgy foglalt állást, hogy valamennyi büntetést a legközelebbi, augusztus 27-i elnökségi ülésig felfüggeszti, ugyanakkor, következetesen alkalmazva a FIFA és az UEFA idevonatkozó elveit és gyakorlatát, változatlanul kiáll a rasszizmussal szemben meghirdetett zéró tolerancia, a labdarúgással össze nem egyeztethető, minden nemkívánatos jelenség elleni harc mellett.

Az MLSZ irányító testülete egyértelműen elfogadja a fegyelmi bizottság teljesen jogszerű, s az elnökség által hozott szabályokat minden szempontból törvényesen alkalmazó eddigi döntéseit, miközben be kell látni, hogy azok nem érték el a kívánt célt, egyre gyakoribbak a nemkívánatos megnyilvánulások a stadionok lelátóin, amiknek következtében szaporodnak a szankciók is - áll a közleményben. A szövetség irányítóinak nem az volt a szándéka, hogy kizárja a szurkolókat a bajnoki meccsekről, hanem a rendteremtés, a pályák normális légkörének biztosítása.

A most meghozott döntés értelmében a szövetség jogi bizottsága felülvizsgálja a szankciókra vonatkozó szabályozó rendszert. Egyúttal az elnökség felkéri az élvonalbeli klubok tulajdonosait, hogy a lehető legrövidebb időn belül, aktívan működjenek közre egy olyan új, konkrét terv kidolgozásában, amely a jövőben garantáltan biztosítja a bajnoki találkozók kulturált lebonyolítását.

Az MLSZ elnöksége állásfoglalásában leszögezi: nem eltörölte, csupán felfüggesztette a zártkapus mérkőzésekkel kapcsolatos büntetéseket, és az augusztus 27-i elnökségi ülésén véglegessé váló döntését jelentős mértékben befolyásolja majd, hogy a klubok addig milyen, mennyire hatékony javaslattal állnak elő.

A fegyelmi bizottság kedden határozott úgy, hogy az egyes mérkőzéseken előforduló nézőtéri rendbontások miatt a Ferencvárosnak, a Diósgyőrnek és a Zalaegerszegnek is le kell töltenie korábban kapott, ám akkor felfüggesztett büntetését, és egy-egy hazai bajnoki találkozót zárt kapuk mögött kell megrendeznie. Az NB I idei szezonjában az Újpest és a Videoton is tzárt kapuk mögött rendezett meg egy bajnokit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
A pesti Csikágó újraéled

A pesti Csikágó újraéled

Budapest talán egyik legtöbbször sztereotipizált városrésze a VIII. kerület. A negatív konnotációktól most elvonatkoztatva gondoljunk csak bele, hogy a területén található a Palotanegyed, illetve megannyi ismert galéria választotta ezt a környéket székhelyéül. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája Fesztivál idén több mint 100 művészeti programot sorakoztat fel. Ezekből válogattunk számotokra, különös figyelmet fordítva a VIII. kerület művészeti, kulturális sokszínűségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×