eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Piquet-nek nem vesz csapatot a papája

A háromszoros Formula-1-es világbajnok Nelson Piqet a híresztelésekkel ellentétben mégsem veszi meg a BMW csapatát, hogy a Renault-tól menesztett fiának legyen helye a száguldó cirkuszban. A francia istállónál közben úgy tűnik, megvan Nelsinho Piquet utóda.

Amikor a BMW bejelentette, hogy az év végén kiszáll a Formula-1-ből, először a korábbi névadó-tulajdonos, Peter Sauber neve merült fel vásárlóként. Amikor a svájci cáfolta a híreket, a világsajtó arról kezdett cikkezni, hogy Nelson Piqet venné meg a BMW-t, hogy így autót adhasson a Renault-tól menesztett fia alá.

A háromszoros világbajnok most kijelentette: nem tudja megvenni a BMW istállót, így fiának "önerőből" kell új állás után néznie.

A Renault eközben fellebbezéssel próbálja meg elérni, hogy mégis indulhasson Valenciában. A Magyar Nagydíjon történt kerékelvesztést követően a francia istállót eltiltották a következő futamtól, amely élversenyzőjük, Fernando Alonso hazai nagydíja lenne.

A Renault emellett egyre többet foglalkoztatja Romain Grosjeant. A hírek szerint ő fog beugrani a menesztett Piqet helyére.

A svájci versenyző 1986. április 17-én született. 2003-ban a svájci Formula-Renault bajnokság győztese, 2005-ben a francia Formula-Renault bajnoka. 2007-ben Formula-3 Európa-bajnok, 2008-ban a GP2 ázsiai szériájának győztese volt. Jelenleg a második helyen áll a GP2-es bajnokságban. Négy futammal a GP2-es szezon vége előtt így Nico Hülkenberg 16 ponttal vezet Vitalij Petrov, és 17 ponttal Lucas Di Graddi előtt.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×