eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Lúcio jobb volt, mint Kaká?

A FIFA döntése alapján Kaká lett a vasárnap véget ért Konföderációs-kupa legjobbja, a teljesítmény index szerint pedig a döntőben győztes gólt szerző Lúcio végzett az élen.

A statisztikai adatokból létrehozott teljesítmény index alapján Lúcio lett a Konföderációs-kupa legjobb játékosa, mögötte az amerikai Clint Dempsey és Kaká volt a sorrend.

Az objektív Castrol Index szerint a torna legjobb kapusa az iraki Mohammed Kasszid lett, a viadal álomcsapatába pedig bekerült a dél-afrikai Siboniso Gaxa és Tsepo Masilela, a brazil André Santos, Felipe Melo és Luis Fabiano, a spanyol David Villa és az amerikai Michael Bradley is.

A FIFA-nál Kaká érdemelte ki a torna Aranylabda-díját. Csapattársa, Luis Fabiano ötször volt eredményes, így övé lett a torna "aranycipője", és nem mellékesen Kaká mögött ő kapta a második legtöbb szavazatot (Ezüstlabda-díj) a legértékesebb futballista választáson. A nemzetközi szövetségnél a torna legjobb kapusa, vagyis az Aranykesztyű-díjas az amerikai Tim Howard lett.

A torna bizonyította, hogy Dél-Afrika alkalmas a jövő évi világbajnokság megrendezésére, a szervezőknek azonban még sok feladattal kell megbirkózniuk, hogy megfelelő házigazdái legyenek a világ egyik legnépszerűbb sporteseményének. A legtöbbet a biztonsági kérdésekkel foglalkoztak a Konföderációs-kupa ideje alatt, és ez az egyik legfontosabb téma, amiben fejlődnie kell az országnak.

Rendőrségi jelentések szerint Egyiptom és Brazília válogatottjainak tagjait is meglopták, a FIFA azonban többször kijelentette: bízik a dél-afrikai hatóságok szervezettségében, amelyeknek 450 ezer szurkoló biztonságát kell majd garantálniuk a vb alatt. A rendezők korábban úgy nyilatkoztak: 138 millió dollárt költenek arra, hogy megnöveljék a rendőrség létszámát a 2010-es torna idejére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×