eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tévez távozik a Man Unitedtől, Mascheranót és Youngot akarja a Barca

A Manchester United szombaton közleményben tudatta, hogy nem tudja megtartani az eddig kölcsönben lévő Carlos Tévezt, hiába ajánlott neki ötéves szerződést, s hiába emelte volna a klub egyik legjobban kereső játékosává. Az argentin így a Chelsea-ben,, vagy a Man Citybe tart. Utóbbinál az arab tulajdonosok Samuel Eto'ót akarják a klub arcának megnyerni. A Barcelona továbbra is akarja Mascheranót, s lépéseket tesz Ashley Young megszerzése ügyében.

Anglia

Továbbra is sok a pletyka és kevés a konkrétum. A Manchester United újabban Iker Casillast akarja, logikus lépés lenne, ugyanakkor szinte elképzelhetetlen, hogy akár ő, akár Van der Sar a kispadon üljön. Valószínűbb egy olyan megállapodás, amely szerint a spanyol kapus 2010 nyarán csatlakozik a Vörös Ördögökhöz. Mindenesetre egyelőre a Man United és a Real Madrid álláspontja nagyon távol áll egymásétól.

A Madrid nagy csapatot épít, ebben pedig pillére lenne Iker Casillas. Sir Alex (egy angol bulvárlap szerint) két lépéssel előre gondolkodik, a vágya, hogy Casillas az Old Traffordra (illetve a Carrington edzőközpontba) kerüljön, s anyaegyesülete a helyére vásárolja ki a Liverpooltól Pepe Reinát. Utóbbi madridi születésű, de a Barcelona nevelése, ám ez aligha akadály.

A Liverpoolnál továbbra is csak arról hallani, kik akarnak távozni, illetve kiket kerestek meg az ügynökök. Xabi Alonsót a Real Madrid vinné, Javier Masquerano a felesége kérésére költözne Spanyolországba. Az argentin Kisfőnököt a Barcelona vinné ötvenmillió euróért, ami a gyakorlatban húszmilliót és Bojan Krkicet jelentené a BL-győztes klub elképzelése szerint.

Menne két szélsőhátvéd, Árbeloa és Dossena is, előbbit a Real Madrid, utóbbit a Juventus akarja. Dossena azonban még vacillál, különösen, amióta tudja, hogy a Juventus Fabio Grossót is meg akarja szerezni, aki az utóbbi két idényben az Olympique Lyonban játszott.

A Chelsea még mindig csak tapogatózik, világosabbnak tűnik, kik mennek. A Bayern München José Bosingwára, az Inter Ricardo Carvalhóra és Decóra licitál. A Kékek egyelőre csak tárgyalnak az új játékosokról, még Jurij Zsirkov sem írt alá, s még Andrea Pirlo sem mondott igent. Biztató ugyanakkor a Chelsea szempontjából, hogy Pato, a Milan csatára megerősítette, szakmailag kötődik Carlo Ancelottihoz.

Érdekes, hogy az AC Milan korábban mindenképpen meg akarta venni az AS Romától Philippe Mexést. Alighanem Ancelotti lehetett a kezdeményező, mert most a Chelsea kívánságlistáján is szerepel a francia védő neve. Abramovics még nem tett le David Villa megszerzéséről sem.

Carlos Tévezért még mindig három klub, a Manchester City és a Chelsea versenyez, a Man United szombaton közleményben tudatta, nem tudja teljesíteni az argentin igényeit. A City nagyon aktív, Gareth Barryt már megvette, szinte már Roque Santa Cruz is a játékosának tekinthető, s minden korábbinál jobban hajt Samuel Eto'óra.

Az arab tulajdonosoknak nagy tervei vannak a kamerunival, az afrikai és az ázsiai piacra való betörés arcának szánják. Ebben a kontextusban már könnyen elképzelhető, hogy a Manchester City megadja Eto'ónak a kért évi tiszta egymillió fontos fizetést.Spanyolország

A Real Madriddal kapcsolatban nincs változás, ha csak nem az, tekintjük annak, hogy Mahamadou Diarra eladásában nem tudott megállapodni a klub és a Juventus. Villa-ügyben nincsen elmozdulás a holtpontról.

A Barcelona vezérkara lassan belátja, hogy Franck Ribéryt nem fogja tudni megszerezni, ezért a posztra a következő kiszemeltje Ashley Young, az Aston Villa szélsője. 25 millió font körüli az ára.

Az Atlético Madrid nem akarja eladni Sergio Agüerót, Diego Forlánt és a portugál Simao Sabrosát sem, pedig a trióért, 90 millió euró körüli bevételt remélhetne. Maxi Rodriguezt, a csapatkapitányt ellenben viheti, aki sokat tud érte fizetni. Az Atlético közel áll a megállapodással a Tottenhammel a mexikói Giovani dos Santos megvétele ügyében. Négymillió fontot adna érte. A Juventus szeretné a portugál Tiagót rátukmálni az Atléticóra.

Olaszország

José Mourinho július 12-ig adott haladékot Zlatan Ibrahimovicnak, hogy eldöntse, mit akar. Ha a svéd addig nem jelenti ki határozottan, hogy menni akar, később a klub nem engedi, mert Mourinho szerint már nem lenne idő megfelelő helyettes megszerzésére és a csapatba építésére. Ha az Inter tartja magát a hetven-nyolvan millió euró körüli árhoz, aligha lesz kérője Ibrának. Ha csak a Real Madrid nem startol rá ismét. Ugyanakkor a Villáért kínált 40 millió euró csak körülbelül a fele a svéd árának.

Nem biztos az Inter másik csatárnak a jövője sem: Gianfranco Zola, a West Ham United menedzsere kölcsönvenné ugyanis Mario Balotellit. Zola úgy érvel, Diego Milito megszerzése után Balotellinek kevés játéklehetőség jutna az Internél.

A Milannál sok a pletyka és kevés a konkrétum, nem kizárt, hogy Kaká után Pato, Pirlo, Gattuso, Senderos, Jankulovski és Sevcsenko is távozik. A két S betűsnek csak kölcsönszerződése volt a klubbal, a svájcit a Fiorentina, az ukránt (valamint Jankulovskit) az AS Roma is várja.

A Juventusnál még nyitott David Trezeguet ügye, Olof Mellberget ellenben az Olympiakosz elviszi Görögországba, Fabio Grosso érkezhet balhátvédnek, De Ceglie aki e poszton játszott, nem elég jó Ciro Ferrarának, aki egykori klubjába, a Napoliba küldené. Diarra ügyében a Juve nem jutott egyezségre a Madriddal, s nincs még megállapodás a Villarreallal Giuseppe Rossi ügyében sem.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×