eur:
387.75
usd:
359.98
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Talmácsi: Életem lehetőségét kaptam

Egyértelműen az előrelépést célozta meg Talmácsi Gábor azután, hogy az előző csapatával szakított. A magyar motoros az InfoRádiónak adott interjúban kiemelte, hogy nem szívesen indult volna egy gyengébb géppel a 250 köbcentisek között. Talmácsi Gábor két futam után az elmúlt hétvégén tért vissza a gyorsasági világbajnokság mezőnyébe, mégpedig a legjobbak közé, a királykategóriába.

Csoda, ami történt - mondta Talmácsi Gábor arról, hogy a Balatonring Teammel való szakítás után a MotoGP-ben szereplő Scot Racing Teamhez tudott szerződni. A 2007-es világbajnok az InfoRádiónak adott interjúban hangsúlyozta: élete nagy lehetőségéhez jutott azzal, hogy a királykategóriában versenyezhet, és most tudatosult benne, hogy mennyi pozitív dolog érte a csapatváltás után.

Talmácsi Gábor kiemelte: sokáig nem tudták, hogyan folytathatja karrierjét, csak bíztak benne, hogy az eddigi sikerek segítenek az előrelépésben. Segítőivel együtt olyan lehetőséget kerestek, ami hosszú távon is jó lehet, és végül három hetes munkával elérték, hogy a MotoGP-be szerződjön - tette hozzá.

A csaknem egy hónapos kihagyást lelkileg volt nehéz feldolgozni - ismerte el Talmácsi Gábor, aki szerint könyvbe illő, hogy mennyi fordulat és akadály végén oldódott meg helyzete. A Scot-csapattal opciós szerződést kötött a jövő évre, így 2010-ben is ebben a kategóriában szerepelhet a magyar motoros.

A versenyző hangsúlyozta: hiszi, hogy a világ legjobbjai közé tartozik, és a barcelonainál is jobb eredményeket fog elérni hamarosan, célja pedig az, hogy az első 10 közé kerüljön a királykategóriában. A 800 köbcentis Hondáról azt mondta: annyira gyors, hogy az nem felfogható emberi érzékekkel.

A Talmácsi Gáborral készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután egy órától az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×