eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Phil Jacksonnak minden ujjára jut gyűrű - a Lakers nyerte az NBA-t

A Los Angeles Lakers nyerte az észak-amerikai profi kosárlabdaligát. Phil Jackson együttese a döntő 5. mérkőzésén 99-86-ra győzött az Orlando Magic otthonában, ezzel összesítésben 4-1-gyel hódította el a bajnoki aranygyűrűt.

Kobe Bryant 30 ponttal járult hozzá csapata győzelméhez, amellyel a Lakers befejezte a 2008-2009-es idényt: 4-1-re megnyerte az Orlando elleni döntőt. Az angyalok városának csapata története 15. elsőségét szerezte meg - 2002 óta azonban az elsőt.

A döntő legjobbjának választott Kobe Bryant, aki 2000 és 2002 között már tagja volt a Lakers sorozatban három elsőséget is szerző alakulatának, pályafutása negyedik aranygyűrűjét illeszthette az ujjára.

Van még hely a kezén, nem úgy, mint a csapat legendás edzőjének, Phil Jacksonnak. A kilencvenes években Michael Jordan Chicago Bullsával hat elsőséget szerző edző ugyancsak a negyediknél jár a Lakersszel. Összesen tíz aranygyűrűje van, immár minden ujjára jut egy.

A mostani győzelemmel letörölte a nem kevésbé legendás Red Auerbach, a Boston Celtics egykori edzőjének nevét a rekordlista éléről. Jackson a győzelem utáni első nyilatkozatában a 2006-ban elhunyt, kilencszeres bajnok edzőt emlegette: "Red emlékére fogom most elszívni a bajnoki szivart. Nagyszerű fickó volt."

A Lakers a mostanit megelőző triplázásakor Kobe Bryant mellett még játszott Shaq O'Neal is. Ám miután 2004-ben a csapat kikapott a Detroittól a döntőben, Jackson elköszönt, Shaq pedig elment Miamiba. A Lakers szerencséjére Phil Jackson egy évvel később visszatért, s új csapatot épített.

Már tavaly, 2008-ban újra döntőt játszott a csapat, de akkor még kikapott a Bostontól. Idén már senki sem tudta megállítani. Talán azért, mert Kobe Bryant ismét csúcsformában játszott, 32,4 pontos átlagot szórt a döntőben.

Vagy éppen azért, mert tavaly februárban csatlakozott a Lakershez napjaink alighanem legkiválóbb európai játékosa, a spanyol Pau Gasol,aki az Orlando ellen is szenzációsan játszott. Vele, valamint Trevor Arizával és a visszatérő Derek Fischerrel feltétlenül erősebb lett az új bajnok.

Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Az NPR új vizsgálata szerint nőtt a második, jellemzően elfelejtett jelzáloghitelek miatt indult végrehajtások száma az Egyesült Államokban. A zombi jelzáloghiteleknek nevezett csomagok olyan hitelek, amelyekről a lakástulajdonosok azt hiszik, hogy már régen nem kell azokat fizetniük, mert a bankok már követelték rajtuk azokat. De ezek újra életre kelnek, amikor a behajtók fillérekért megvásárolják őket, majd megpróbálják behajtani a tartozást, gyakran visszamenőlegesen kivetett kamatokkal és díjakkal. Több százezer amerikai ingatlantulajdonos lehet érintett, ami súlyos válsághoz vezethet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×