eur:
389.11
usd:
361.76
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

A Pécs a kupagyőztes

A MiZo Pécs 2010 csapata nyerte a női kosárlabda Magyar Kupát, miután a négyes döntő vasárnapi fináléjában 61-57-re legyőzte a címvédő, házigazda MKB-Euroleasing Sopront.

A MiZo Pécs 2010 tizedszer nyerte meg a női kosárlabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben nagy csatában nyert a címvédő MKB-Euroleasing Sopron vendégeként, amely így rossz "főpróbát" tartott a jövő hétvégi Euroliga final four előtt.

Az ősi riválisok legutóbb múlt vasárnap, az alapszakasz utolsó fordulójában találkoztak, Székely Norbert alakulata - amely már a jövő hétvégi, Salamancában sorra kerülő Euroliga négyes döntőre "hangolt" - akkor 83-64-re verte a baranyai együttest.

A kupadöntő hasonló folytatást ígért, ugyanis az előző két MK-kiírást is megnyerő házigazdák Krivacsevics Tijana és Honti Kata révén hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést. A korábban kilenc kupaaranyat elhódító vendégcsapat főként a kézsérüléséből felépült Vajda Annára épített, aki 20 perc alatt - a mezőny legjobbjaként - 14 pontig jutott.

Az addig vezető soproniak végül Iványi Dalma triplája miatt egypontos hátránnyal vonultak öltözőbe a nagyszünetben (33-34).

Térfélcsere után a címvédő négy és fél percig nem talált a gyűrűbe, miközben a pécsiek - akik a szombati elődöntőben csak hosszabbítás után gyűrték le a Szegedet - öt pontot is szereztek.

Füzy Ákos alakulata már hat pontra is meglépett, ám a zöld-sárgák Horti Dóra és a 34 éves kapitány, Eördögh Edit révén a harmadik negyed végére kiegyenlítettek (48-48).

A mecsekaljaiak a kipontozódott Iványi nélkül kezdték meg a zárószakaszt, melynek első 5 percében összesen 5 pontot láthatott a közönség (51-50). A pécsi gárda nagyszerű védőmunkával hiúsította meg a soproni támadásokat, kevesebbet rontott a palánk alatt, és izgalmas hajrá végén hódította el fennállása során tizedszer a Magyar Kupát.

Az alapszakaszgyőztes Sopron így sikertelen "főpróbát" tartott az Euroliga final four előtt, melynek pénteki elődöntőjében a házigazda Salamancával találkozik majd.

MiZo Pécs 2010-MKB-Euroleasing Sopron 61-57 (17-19, 17-14, 14-15, 13-9)
Legjobb dobók: Vajda 20, Ohlde 14, Mazzante 11, illetve Horti 14, Holt 11, Krivacsevics 10, Honti 9

A 3. helyért:
Szeviép Szeged-SEAT Foton Győr 89-75

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×