eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Beckham szabadrúgásgólja nem volt elég a Milannak - videóval

David Beckham remek gólja ellenére is nőtt a távolság a két milánói klub között az olasz bajnokság hétközi fordulója után. Angliában a Manchester United csúcsot döntött, a Liverpool ellenben visszacsúszott a harmadik helyre, miután ismét csak döntetlent ért el. Mind a két országban a címvédő vezeti a bajnokságot, s egyre jobb esélye van az ismétlésre.

A Manchester United fordulója volt a hétközi Angliában. A Vörös Ördögök Berbatov, Tévez, Vidics és a duplázó Cristiano Ronaldo találataival kiütötték a West Bromwich Albiont, miközben Edwin van der Sar ismét nem kapott gólt. A kapus a mérkőzés 84. percében megdöntötte Petr Cech bajnoki góltalansági rekordját: immár 1032 perce senki sem vette be a hálóját. Csúcsa a Premier League rekordja, az angol bajnoki csúcs 1103 perc, 1979-ben állította fel Steven Death, a Reading kapusa.

A Chelsea Salomon Kalou két góljával győzte le a kiesőhelyre visszacsúszó Middlesbrough együttesét. Az elefántcsontparti csatár már 15 mérkőzés óta nem tudott bajnoki gólt szerezni. Mind a két találatot hasonló forgatókönyv előzte meg: Frank Lampard szöglete után alakult ki gólhelyzet. Gareth Southgate, a Boro menedzsere bajban van: csapata tizenegy mérkőzés óta nyeretlen.

A Liverpool két fontos pontot elveszített Wiganben. A Vörösök Josi Benajun góljával a 41. perctől vezettek, de a hazaiak, a bemutatkozó mérkőzésén szereplő egyiptomi csatár, Mido tizenegyes-góljával a 83. percben szépítettek. Továbbra sem jó a Liverpool csatárjátéka: Fernando Torres (akit a 72. percben Riera váltott) nincs még formában, Robbie Keane csak közvetlenül a gól után, az utolsó hat-nyolc percre állt be (egyébként Steven Gerrard helyére), de ilyen rövid idő alatt még helyzetig sem jutott.

Az Aston Villa még kedden, rossz meccsen, értékes győzelmet aratott a Portsmouth vendégeként. Emile Heskey jobban nem is mutatkozhatott volna be a birminghami csapatban: győztes gólt szerzett. A Villa sorozatban a hatodik idegenbeli meccsét nyerte meg, s egyre magabiztosabban őrzi a negyedik helyet, szorongatva az előtte álló kettőst is.

Az Arsenal ezúttal is botlott, Robin van Persie a 92. percben szerzett góllal mentett legalább egy pontot. Az Everton Tim Cahill találatával vezetett a 61. perctől, de csak a veretlenségét őrizte meg. Immár az Everton és az Arsenal is kilenc tétmérkőzés óta veretlen - de ettől aligha boldogok az Ágyúsok hívei, immár a negyedik hely elérése is veszélybe került.

A magyarok közül Fülöp Márton Sunderlandje 1-0-ra legyőzte a Fulhamet, Gera Zoltán az utolsó negyedórában volt pályán a londoni csapatban. Halmosi Péter nem játszott az Upton Parkban vereséget szenvedő Hullban.

Premier League, 23. forduló
Everton-Arsenal 1-1
Chelsea-Middlesbrough 2-0
Wigan-Liverpool 1-1
Manchester City-Newcastle 2-1
West Ham United-Hull City 2-0
Blackburn-Bolton 2-2
West Bromwich-Manchester United 0-5
Portsmouth-Aston Villa 0-1
Tottenham-Stoke 3-1
Sunderland-Fulham 1-0
Az élcsoport: 1. Manchester United 50 (22), 2. Chelsea 48, 3. Liverpool 48, 4. Aston Villa 47, 5. Arsenal 42Megugrott az Inter az olasz bajnokságban, miután értékes győzelmet aratott a Catania vendégeként. Mourinho csapata a 31. perctől emberhátrányban játszott Szicíliában, de így is simán nyert. Az első gólt, még az ötödik percben, Dejan Sztankovics, a másodikat, a 71. percben, "természetesen" Zlatan Ibrahimovic lőtte. A portugál edző, eltiltása miatt, nem ülhetett a kispadon, Giuseppe "Beppe" Baresi helyettesítette.

A Juventus meglepő vereséget szenvedett a középcsapattá visszacsúszott Udinese vendégeként. Csupa válogatott csatár szerzett gólt: Quagliarella (20.) és Di Natale (74.) találata után az éppen Udinéből Torinóba került világbajnok, Iaquinta (77.) szépített. A Juve 14 éve nem kapott ki Udinében.

Claudio Ranieri pihentette Alessandro Del Pierót, Amauri volt az egyetlen befejező csatár. Iaquinta beállt a második félidőre, majd az utolsó tíz percre beszállt David Trezeguet is: a francia világbajnok öthónapos pihenő után játszhatott ismét. Az Udinese 11 mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot tört meg.

Az AS Roma már közel jár a BL-selejtezőt jelentő negyedik helyhez, miután szép győzelmet aratott a Palermo ellen. Minden nagy esemény az első félidőben történt: a visszatérő Francesco Totti vezető gólját Edison Cavani még kiegyenlítette, de Matteo Brighi - a kapitány passzából - a hosszabbításban elért góljára már az egész második félidőben nem érkezett válasz.

A Milan balszerencsés mérkőzésen zárta le kilenc mérkőzésből álló hazai győzelmi sorozatát. Az angol szövetségi kapitány, Fabio Capello szemei előtt David Beckham látványos szabadrúgás-góllal szerzett vezetést, de a 87. percben Diego Milito góljával a Genoa, amely a jelek szerint nagyon is komolyan veszi esélyeit a BL-selejtezős negyedik helyre, kiegyenlített. A Milan játékosai három kapufát is lőttek.


Serie A, 21. forduló

Milan-Genoa 1-1
Atalanta-Bologna 0-1
Cagliari-Siena 1-0
Catania-Inter 0-2
Chievo-Lecce 1-1
Fiorentina-Napoli 2-1
Roma-Palermo 2-1
Sampdoria-Lazio 3-1
Torino-Reggina 0-0
Udinese-Juventus 2-1
Az élcsoport: 1. Inter 49, 2. Juventus 43, 3. Milan 41, 4. Genoa 37, 5. Roma 36.A német kupa, a DFB-Pokal nyolcaddöntőjében a Bayern München gálaelőadással ütötte ki 5-1-re a saját pályáján szereplő VfB Stuttgartot. Még az is belefért a sima továbbjutásba, hogy Franck Ribéry látványosan elszórakozzon 2-0-nál egy büntetőt.

A Borussia Dortmund, amelyben Hajnal Tamás 66 percet játszott, hazai pályán kikapott a Werder Brementől. Frei ugyan a BVB-nek szerzett vezetést, de az utolsó félórában a vendégek Hugo Almeida és Claudio Pizarro révén fordítottak. Lisztes Krisztián vereséggel debütált a Hansa Rostockban: csapata 5-1-re kikapott az esélyeebb Wolfsburgtól.

DFB-Pokal, nyolcaddöntő

Leverkusen-Cottbus 3-1
Dortmund-Werder Bremen 1-2
Karlsruhe-Wehen Wiesbaden 0-1
Wolfsburg-Hansa Rostock 5-1
Stuttgart-Bayern München 1-5
Freiburg-Mainz 1-3
Hamburg-1860 München 3-1
Jena-Schalke 1-4

Spanyolországban a Király-kupa, azaz az országos kupasorozat negyeddöntőiből játszottak le szerda este két visszavágót. A Mallorca megőrizte egygólos előnyét a Betis ellen (0-0, tj: Mallorca 1-0-val), a Bilbao javított a hazai döntetlen után a Sporting Gijón otthonában (2-1, tj.: Bilbao 2-1-gyel). Ma a Barcelona az Espanyollal (0-0), a Sevilla pedig a Valenciával (2-3) játszik.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×