eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Nem jutott a döntőbe a magyar női vízilabda-válogatott

Nem jutott a döntőbe a magyar női vízilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután az elődöntőben 8-7-re kikapott Hollandiától. A magyar együttes a folytatásban a bronzéremért küzdhet Ausztrália ellen.

A magyar válogatott remekül kezdte a mérkőzést, Drávucz Rita, majd Primász Ágnes góljával már 2-0-ra vezetett. A folytatásban viszont a hollandok percei következtek három perc alatt fordítottak.

Nem sokkal később újra jött Drávucz és egyenlített, egy perc múlva azonban ismét vezetett a németalföldi együttes. A harmadik negyedben a magyar hölgyek futottak - illetve úsztak - az eredmény után, az egyenlítés többnyire megvolt. A harmadik negyed végén azonban már két gól volt a hollandok előnye.

A negyed végén Pelle Anikó egy távoli bombagóllal felhozta a csapatot egy gólra. Újabb kétgólos holland előnynél Pelle ismét távolról bombázott a holland kapuba.

A negyedik negyed első gólja a magyar kapuban kötött ki, 5 perccel a meccs vége előtt újra két góllal mentek a hollandok. A magyar csapat lövőhelyzetig is alig jutott, majd bő 2 perccel a vége előtt ismét Pelle Anikó lőtt gólt, ismét közelebb volt a magyar együttes az egyenlítésig.

A magyar együttes a folytatásban a bronzéremért küzdhet Ausztrália ellen csütörtökön 11 órától, mivel az Egyesült Államok 9-8-ra győzött a másik elődöntőben.

Godova Gábor szövetségi kapitány a mérkőzés után az MTI-nek azt mondta, hogy csalódott, mert elúszott az, amiért jöttek. "Az érem még meglehet, de jelentős érzelmi többlettel kell játszanunk a bronzmeccsen" - tette hozzá.

A szakember szerint a sors kegyes volt a csapathoz a hollandok elleni első meccsen, ezúttal sajnos nem.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×