eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Pont nélkül zártak a magyar kardozók

A magyar férfi kardválogatott hetedik helyen végzett a pekingi olimpián. A tavaly világbajnok csapat - melyben a vesztes negyeddöntő után Nemcsik Zsolt helyére Lontay Balázs állt be - a helyosztón 45-25-re győzte le az egyiptomiakat.

A tavaly világbajnok csapat számára ennek a feladatnak a megoldása már nem okozott gondot, a várakozásnak megfelelően sima győzelmet aratott.

Az elődöntőben a korábban a magyarokat 45-44-re legyűrő amerikaiak a nagy esélyes oroszokat is megverték ugyanennyire, így meglepetésre ők vívják a döntőt a franciákkal.

Hogyan történt?


A negyeddöntőben a magyar férfi kardválogatott 45-44-re kapott ki az Egyesült Államok csapatától, így az együttesnek a folytatásban a 5-8. hely megszerzésére maradt esélye.

A tavaly világbajnok magyarok négy éve, Athénban ugyancsak a legjobb nyolc között szenvedtek vereséget az amerikaiaktól, akkor két tussal, így lett volna miért visszavágni.

Meg is volt rá az esély, az utolsó asszó előtt ugyanis 40-36 volt az állás, Nemcsik Zsolt azonban 9-4-re alulmaradt Keeth Smarttal szemben. A magyar csapat legtapasztaltabb tagja előzőleg két párharcát 5-4-re megnyerte, azaz hozta a kötelezőt, a végén azonban nem jöttek be az akciói.

Decsi Tamás végig jól vívott, mindhárom pástra lépésekor javított a pozíción, míg Szilágyi Áron hullámzó teljesítményt nyújtott, elsőre 7-2-re kikapott Tim Morehouse-tól, később viszont legyőzte Smartot, majd megint kikapott Jason Rogerstől.

Kínai győzelem


A második mérkőzésen, a kínaiak ellen Nemcsik Zsolt helyett Lontay Balázst küldte pástra Nébald György szövetségi kapitány.

Az első asszóban a kínaiak szereztek vezetést, Csung Men 5-1-re verte Szilágyit, a másodikban Lontay egy 9-4-es győzelemmel fordított, innentől kezdve azonban végig az összeszedettebbnek tűnő hazaiaknál volt az előny, s reális esély már nem is nyílt a fordításra.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×