eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Csalódott sportlövők: "Nincsenek meg az alapfeltételek a sportág műveléséhez"

Csalódottan távoznak hétfőn Pekingből a magyar sportlövő-válogatott tagjai és vezetői, hiszen Sidi Péter légpuskában elért hatodik helyén kívül nem termett számukra babér az olimpián.

"Mind az eredményekben, mind a helyezésekben többre számítottunk. Elsősorban nem is a végső pozíciók adnak okot elkeseredettségre, hanem az a tény, hogy a versenyzőink nem tudták meglőni azokat az eredményeket, amelyekre képesek, illetve amelyeket kitűztünk eléjük célként" - mondta a távirati irodának Kissné Oroszi Edit, a puska-pisztoly szakág szövetségi kapitánya.

"Természetesen örülünk Sidi Péter egy pontjának, mert ez előrelépés a sydney-i és az athéni játékokhoz képest, amelyeken pont nélkül maradtunk, de úgy gondolom, hogy sokkal több volt ebben a csapatban" - tette hozzá a kapitány.

Kissné Orosz Edit szerint nagyon elment a világ a magyarok mellett, hiszen még ha teljesítik is a feladatukat a versenyzők, több számban akkor sem juthattak volna be a fináléba.

"Sajnos nincsenek meg otthon az alapfeltételek a sportág műveléséhez. Sorra adják el a lőtereket, az egyesületeink minimális büdzsével dolgoznak, már felélték az összes tartalékukat, az is csoda, hogy öt emberrel kijutottunk az olimpiára. Ha úgy vesszük, ez az eredmény a körülményekhez képest még jónak számít. Az biztos, hogy aki itt volt, tisztességesen felkészült és mindent megtett" - elemezte az okokat a szakember.

A koronglövő szakágat két versenyző képviselte Pekingben: Igaly Diána címvédőként csupán 13. lett skeetben, a hozzá hasonlóan éremreményekkel érkezett Gerebics Roland pedig - szétlövésben lemaradva a fináléról - kilencedikként zárt dupla trapban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×