eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Lemaradt a dobogóról Boczkó Gábor

Negyedik lett a párbajtőröző Boczkó Gábor a pekingi olimpián, mivel a bronzéremért vívott asszóban hosszabbításban 8-7-re kikapott a spanyol Jose Luis Abajótól.

A bronzmérkőzésen Boczkó jól kezdett, az első két akciója sikeres volt, a három perc végére azonban a spanyol egyenlített (3-3).

A második szakasz éppen fordítva alakult, Abajo lépett meg két találattal, s Boczkó zárkózott fel (6-6).

A záró periódusban egyetlen együttes találat esett, így 7-7- után következett a ráadás.

A kedvezmény a sorsolás folytán a spanyol vívóé volt, ő készülhetett nyugodtabban a végküzdelmekre. Boczkónak támadnia kellett, s támadott is, leszorította a pást végére ellenfelét, majd egy adok-kapok végén mindkét lámpa felgyulladt.

Már csak nyolc másodperc volt hátra a hosszabbítás egy percéből. Boczkónak mindenképpen egylámpás tust kellett adnia, különben kikap. Ment előre, de a spanyol szúrta meg őt (7-8).

A vesztes mérkőzés után Boczkó feldúltan ment ki a teremből, s a vegyes zónában - ahol az újságírók várnak a sportolókra - dühösen csapott párbajtőrével az egyik elválasztó elemre.

Az egyéniben háromszoros Európa bajnok (1997, 2002, 2003) magyar vívó a nap során korábban az olasz Alfredo Rotát, a világranglista-vezető venezuelai Silvio Fernandezt, majd a rangsorban hetedik lengyel Radoslaw Zawrotniakot búcsúztatta. Mindhárom asszójában nagyon türelmes volt, rendkívül eredményesen vívott, kiélezett pillanatokban sem veszítette el a fejét.

Az elődöntőben viszont kikapott a nála is koncentráltabb és pontosabb francia Fabrice Jeannet-tól.

"Gábor egész nap jól vívott, de most a végén kicsit kieresztett. Úgy érzem, túl nagy felelősség volt rajta, ezzel együtt a negyedik hely szép eredmény. Erős volt a mezőny. Lelket kell önteni Gáborba, hogy összeálljon a válogatott a csapatversenyre" - mondta a vívócsarnokban Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×