eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Nagy Orsolya kiesett

Nem jutott a legjobb nyolc közé Nagy Orsolya a pekingi olimpia női kardversenyében. A magyar vívó a nyolcaddöntőben 15:5-re veszített a 2006-ban világbajnok, idei világranglista-második amerikai Rebecca Warddal szemben.

Az amerikai Ward Nagy előző ellenfeléhez, a francia Anne-Lise Touyához hasonlóan világbajnok volt, 2006-ban, Torinóban bizonyult a legjobbnak, vagyis ismét nagyon erős vívóval találta szemben magát a magyar kardozó.

Pár hete Las Vegasban is asszóztak egymással, akkor 15:13-ra nyert Ward, de Nagy szerint nem volt korrekt a bíráskodás. Ennek tükrében a magyar kardozó bizakodva lépett pástra, de hamar kiderült, hogy ezúttal riválisa egyértelműen jobb.

Egymás után adta a tusokat, Nagy támadásainál rendszerint elővágott, azaz, a csuklóján elérte a magyar vívót, aki nem igazán tudta, mit lépjen. Fokozatosan nőtt a különbség, 1:8-as állásnál jött az egy perces pihenő, de ez alatt sem sikerült megtalálni Ward vívásának ellenszerét.

"Az elején adott öt különböző tust, ami nagyon megzavart. Újra kellett építeni a vívásomat, de nem igazán tudtam, hogy mit csinálhatnék. Amikor az ellenfél sorozatban elővág, nem nagyon van értelme támadni. Nem azzal állt elő, amire számítottam, más távolságról vívott, mint legutóbb, amikor szoros volt az asszónk" - mondta Nagy.

Ward ugyancsak emlékeztette az őt kérdező újságírókat arra, hogy volt egy kiélezett csatájuk a közelmúltban, majd azt mondta: "Most viszont adtam gyorsan öt tust, és ez nyilván összezavarta őt a továbbiakban".

Nagy Orsolya négy éve, Athénban 18. volt.

Címlapról ajánljuk
Borzasztó szerencséje volt  - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.

A német gazdaság vagy a válogatott pörög majd jobban az Eb-n?

A 2006-os labdarúgó-világbajnokságra tündérmeseként emlékeznek vissza Németországban, a válogatott bronzérme mellett a gazdasági hatások miatt is. Sokan hasonlóban reménykednek idén nyáron is, ám sok mindentől függ, hogy a tündérmese megismétlődik-e.

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína jelezte, hogy az USA és az EU által bevezetett kereskedelmi korlátozások megtorlásaként dömpingellenes vizsgálatot indít az európai és amerikai vegyianyag-behozat területén. A kereskedelmi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy vizsgálja a fogyasztói elektronikai és autóiparban széles körben használt hőre lágyuló polioximetilén-kopolimer behozatalát az EU-ból, az Egyesült Államokból, Japánból és Tajvanról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×