eur:
389.16
usd:
362.11
bux:
68510.26
2024. május 8. szerda Mihály

Cseh és Kis is döntős 400 vegyesen

Cseh László és Kis Gergő is bejutott a 400 méteres vegyesúszás vasárnapi döntőjébe a pekingi olimpián.

A legjobb idővel a világcsúcstartó és címvédő Michael Phelps került be a fináléba. Az amerikai sportoló új olimpiai csúcsot ért el 4:07.82 perces eredménnyel.

A második időt Cseh László érte el, 4:09.26 perces eredménnyel, míg Kis Gergő az ötödik idővel jutott a döntőbe.

"Nem adtam bele mindent, nem úsztam ki magam, maradt bennem tartalék. Annak viszont nem örülök, hogy a két amerikai között kell úsznom a döntőben, ezt akartam elkerülni" - mondta Cseh a távirati irodának nyilatkozva.

Mindkét magyar felborította tehát a papírformát, hiszen az előzetesen várt harmadik hellyel szemben Cseh másodikként jutott tovább, míg Kis egyéni csúcsával két, előzetesen jobbnak ítélt riválisát is megelőzte.

A 400 méteres vegyesúszás fináléját magyar idő szerint vasárnap hajnali 4 órakor rendezik.

Dara Eszter a 13. idővel bejutott a női 100 m pillangó vasárnapi elődöntőjébe. A magyar versenyző 58.39 mp-es új országos csúcsot úszott az előfutamban, 12 századdal megdöntve saját, a júliusi országos bajnokságon elért eredményét.

"Nagyon örülök a csúcsjavításnak, s hogy mi lesz a holnapi elődöntőben, majd kiderül. A célomat azonban már elértem, ami a rekord megdöntése volt" - nyilatkozta.

Hosszú Katinka a 12., Jakabos Zsuzsanna pedig a 13. időt érte el női 400 vegyesen, így egyikük sem került be a vasárnapi fináléba. Férfi 400 méter gyorson Gercsák Balázs a 32. időt érte el, így szintén nem jutott tovább. Férfi 100 mellen Bodor Richárd 19., Gyurta Dániel pedig 24. lett.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×