eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Cseh, Bodrogi és Pálingerék is bemutatkoznak - a szombati olimpiai program

Szombaton elkezdődnek a versenyek a pekingi olimpián: hét számban már bajnokot avatnak, a magyarok pedig az eredeti programmal ellentétben nem nyolc, hanem hét sportágban mutatkoznak be, mivel az ökölvívó Szellő Imre erőnyerő a 81 kilós súlycsoport első körében.

A magyar küldöttségből elsőként a sportlövő Tóth Anita szerepel, a női légpuskások alapversenye magyar idő szerint 2:30 órakor kezdődik, két órával később rendezik a döntőt.

A női kézilabda-válogatott 4:45 órakor debütál, a B csoport első fordulójában Svédország lesz Hajdu János szövetségi kapitány gárdájának ellenfele. A meccsen várhatóan pályára lép Görbicz Anita is, aki múlt hétfőn szenvedett háztartási balesetet.

A tornász Gál Róbert a Nemzeti Csarnokban lép a szerekhez a selejtező második csoportjában, 10 órától, sorrendben lovon, majd korláton (11:04 ó) és talajon (11:47 ó) mutatja be gyakorlatát.

A vívók közül Nagy Orsolya lesz az első a páston: a női kardozók egyéni versenyében a franciák kétszeres világbajnokával, Anne-Lise Touyával találkozik a 32 között (5:40 ó), a szám döntőjére 14:10-től kerül sor.

A cselgáncsozóknál Csernoviczki Éva (48 kg) kezd, első ellenfele a brazil Sarah Menezes lesz. A súlycsoport küzdelmei 6 órakor kezdődnek, a helyosztókat déltől bonyolítják le.

Az országúti kerékpárosoknál a férfiak mezőnyversenyét rendezik az első napon - két magyarral, Bodrogi Lászlóval és Kusztor Péterrel, 5 órától.

Az úszóknál öt számban mutatkoznak be a magyarok: Cseh László és Kis Gergő 400 m vegyesen, Dara Eszter 100 m pillangón, Gercsák Balázs 400 m gyorson, Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka 400 m vegyesen, Bodor Richárd és Gyurta Dániel pedig 100 m mellen rajtol az előfutamban.

Az említett számok mellett férfi légpisztolyban, a férfi cselgáncsozók 60 kg-os kategóriájában és a női súlyemelők 48 kg-os súlycsoportjában hirdetnek győztest szombaton. A részletes programot ide kattintva nézheti meg.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×